האם תלונת סרק לרשות מומסכת מהווה לשו ן הרע?

  • תלונה שקרית לרגולטור
    עופר עוז | 03/01/2022 10:00

    אני אמור להיבחר לתפקיד בכיר ברשות מקומית. אחד המועמדים לתפקיד, שמועמדותו הוסרה, הגיש נגדי תלונה שקרית כדי לפגוע במועמדותי.

    הוכחתי לרגולטור שהטענות הן שקריות בעליל.

    האם אני יכול להגיש תביעה נגד המתלונן המעליל ואיזה סכום אני יכול לתבוע ממנו. הוא ניסה למנוע ממני להיבחר לתפקיד בכיר ובכך לגרום לי נזק כספי עצום.

    • האם תלונת סרק לרשות מומסכת מהווה לשו ן הרע?
      עו"ד אורי שורר | 09/01/2022 17:27

      עופר שלום,

      כעיקרון, הגשת תלונה לגורם מוסמך מוגנת מפני תביעת דיבה. החריג לכך הינו תלונת סרק אשר ניתן להוכיח כי המתלונן ידע שהוא משקר בעת הגשת התלונה.

      יש הבדל בין טענות לא נכונות לבין הוכחת ידיעה של שקר לרשות המוסמכת. ככל שיש בידיך ראיות, ניתן להגיש תביעת דיבה ולבקש פיצוי כספי ללא הוכחת נזק בסך של עד 140,000 ש"ח או לתבוע סכום גבוה יותר ככל שניתן להוכייח כי נגרם לך נזק רב יותר.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il