מענה

  • תביעת לשוןהרע
    אביחי | 25/12/2021 15:15

    שאלה כללית .מדוע דברי שקר והוצאת לשון הרע  נגד מישהו בזמן שנאמרים בבית משפט .אין אפשרות להגיש תביעה על הוצאת דיבה ( לשון הרע). זה אומר שכל אחד רשאי לבוא בעת דיון ולספר שאתה גנב ומושחת ולמרות שהוא יודע שאתה לא כזה .עומדת לצידו הגנה מפני תביעה בגלל שהוא אמר את זה בבית משפט .האם זה נכון.

    • מענה
      עו"ד אורי שורר | 26/12/2021 23:24

      אביחי שלום,

      לשאלתך, להלן נוסח סעיף החוק הרלוונטי בחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 -

      לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי –

      (1) ...
      (5) פרסום ע"י שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין, שנעשה תוך כדי דיון בפניהם או בהחלטתם, או פרסום על ידי בעל דין, בא כוחו של בעל דין או עד, שנעשה תוך כדי דיון כאמור;

      פסיקת בתי המשפט העליון קבעה כי כל מה שנאמר במסגרת של הליך משפטי מוגן לחלוטין מתביעת דיבה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il