התעללות בחסר ישע- האזנת סתר

  • חשד להתעללות
    איתמר | 19/12/2021 10:30

    שלום רב לכולם

    יש לי ילד עם צרכים מיוחדים לא מדבר... לאחרונה מאוד מכונס בעצמו ולא מדבר לפני יומיים אמר שני מילים די מכה

    אנחנו חושדים שמדובר בבית הספר

    האם מותר לנו לשים מכשיר האזנת סתר?או לקבל סיוע אחר בנושא?

    • התעללות בחסר ישע- האזנת סתר
      עו"ד יניב זוסמן | 19/12/2021 12:52

      שלום איתמר,

      ההבדל בין האזנת סתר לבין הקלטה חוקית במקרה דנן, יכול להיות דק מאוד.

      לכאורה במידה וילדך נשמע בהקלטה או ברקע להקלטה, הרי שהנסיבות יובילו ככל הנראה להחלטה כי אין המדובר בהאזנת סתר.

      פסיקת בית המשפט גם היא הולכת בכיוון הזה, ראה לדוגמה:

      "בנסיבות העניין, הקלטת המתרחש בתוך כותלי הגן על ידי הנתבעים, כמו גם הגשת תלונה למשטרה בעקבות האירועים שנחשפו בהקלטה, הינם ביטוי מובהק לחובתם החוקית, המוסרית והחברתית לדאוג לשלומו הגופני והנפשי של בנם הקטין".

      ובהמשך ציין בית המשפט כך: "...לא מדובר בהאזנת סתר, מאחר שבהקלטה ניתן לשמוע כי מדברים אל בנם, והוא עונה".

      שים לב כי בטרם עשיית מעשה, ישנן דרכים נוספות לפעול במסגרת שיחה עם צוות הגן וכו'.

      בכל שאלה נוספת אם קיימת, אשמח לסייע.

      בברכה,

      יניב זוסמן, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב שאול המלך 8, תל אביב, בית אמות המשפט, קומה 10
      טלפון: 052-5199949 ; מייל: yanivzus@gmail.com