מי בעל הזכויות בקורס אקדמי?

  • קורס מוסרט זכויות יוצרים
    משה | 18/12/2021 21:56

    מרצה שהעביר קורס מחומר שנקנה על ידי המוסד, זאת אומרת שהמוסד קנה את החומר בנפרד ושילם על השיעורים המוסרטים בנפרד.

    של מי זכויות היוצרים על הסרטים?

    • מי בעל הזכויות בקורס אקדמי?
      עו"ד גיא קדם | 18/12/2021 22:57

      אם אתה שואל מי בעל הזכויות ביצירה (קורס/מצגת וכו') שנוצרה לפי הזמנה - התשובה היא שהזכויות שייכות ליוצר, אלא אם סוכם אחרת בינו לבין המזמין במפורש או במשתמע.

      בברכה,

      גיא קדם, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
      טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com

      • תגובה
        משה | 19/12/2021 00:34

        רק כדי להיות בטוח. יש את החומרים עצמם (המצגת, הסיכומים) עליהם אין זכויות יוצרים למוסד, יש רק זכות שימוש לצורך עריכת קורסים. השאלה היא במקרה שמרצה קיבל את החומרים מהמוסד על מנת שיעביר איתם קורס בזום. למי שייכים זכויות היוצרים של הסרטון?

        • הזכויות בסרטון שייכות ליוצר, אלא אם סוכם אחרת
          עו"ד גיא קדם | 19/12/2021 19:47

          בברכה,

          גיא קדם, עו"ד
          מנהל פורום זכויות יוצרים

          בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
          טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com

          • מי נקרא היוצר?
            משה | 20/12/2021 09:14

            בהנחה שהמוסד קנה את זכויות השימוש במצגות והסיכומים, סיפק את הפלטפורמה למסירת הקורס (מקום, מצלמה, חשבון זום, תלמידים) ושילם למרצה בתלוש על עבודתו במסירת השיעורים. מי נקרא היוצר של הקורסים והסרטונים? והאם זה מוחלט בחוק או נתון לפרשנות. (אין הסכם בין הצדדים).

            • זכויות יוצרים במקום עבודה
              עו"ד גיא קדם | 20/12/2021 10:52

              המעסיק הוא בעל זכויות היוצרים ביצירה שנוצרה על ידי עובדו לצורך עבודתו ובמהלכה, אלא אם סוכם אחרת. נותן שירות בחשבונית - לא ייחשב בהכרח עובד לצורך זה.

              בברכה,

              גיא קדם, עו"ד
              מנהל פורום זכויות יוצרים

              בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
              טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com