האם ניתן לקבל הפטר גם לחוב קנסות?

  • הסתבכות כלכלית בעקבות הקורונה ופשיטת רגל
    מוטי | 16/12/2021 09:53

    בוקר טוב,

    יש לי עסק בתחום המזון. הסתבכתי בעקבות הקורונה - כולל קנסות שקיבלתי על פתיחה בקורונה.

    אני אצטרך ללכת לפשיטת רגל כנראה, ואמרו לי שחובות קנסות לא ימחקו לי, וחובות לרשויות זה פלילי וגם לא ימחק, וגם שמע"מ יתבע אותי תביעה פלילית.

    זה נכון?"

    • האם ניתן לקבל הפטר גם לחוב קנסות?
      עו"ד עומר נירהוד | 16/12/2021 10:01

      בוקר טוב,

      ראשית צר לי לשמוע על ההסתבכות, ושהעסק הביא אותך למצב זה - אבל זה לא סוף העולם.

      צודק מי שאמר לך שככלל חובות פליליים לא נכללים בהפטר, אבל בטיפול נכון כן ניתן להפטיר אותם בדרך כלל, בהתאם לסמכות שיש לבית משפט כל להחליט על הפטר (במיוחד כשלא מדובר בהרשעה פלילית אלא בקנס).

      ואכן, גם חובות מע"מ או מס הכנסה ניכויים יכולים להתגלגל לכתב אישום פלילי, ולכן צריך לפעול נכון מבחינת הגשת הדוחות של העסק, ולנקוט פעולות נוספות למנוע מצב זה.

      אני מציע שלא תיגש להליך לבד, וגם לא עם עורך דין שאין לו ניסיון בפשיטות רגל לאנשי עסקים - ההליך שלא לא יהיה דומה להליך של בעל חובות רגיל, הרגישות של פעולות לא נכונות גבוהה יותר, ועורכי דין שמטפלים בהליכי חדלות פירעון של יחידים לא בהכרח מכירים את מה שאתה צריך.

      ארגיע אותך לישון בשקט - אמנם לא כתבת את גובה החובות שלך, וגובה החובות לרשויות, אבל הצלחנו גם לפתור חובות של קרוב לעשרה מיליון לרשויות המס ולמע"מ בלי הרשעה פלילית, ותוך הכללת החובות בהפטר.

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל
      רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
      טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il