הגשת תביעה כנגד משכיר בגין נזקי מים בדירה

  • פינוי דירת שכורה כפויה בגין נזקי מים
    איתמר | 11/12/2021 20:35

    ערב טוב
    אנחנו זוג +1 המתגוררים בדירה שכורה.
    לפני כחודש דיווחו השכנים מלמטה על נזילות בקירות הבית שלהם מהתקרה שלנו.
    דיווחנו לבעל הדירה במיידי, שהזמין לדירה בעלי מקצוע שונים, שהורו לנו לסגור את השיבר בדירה, מחשש כי הנזילה לדירת השכנים עלולה להתעצם ולגרום לקצר ולשריפה. אציין גם כי גם בעל הדירה ביקש מאיתנו לא אחת לסגור את השיבר כשאנחנו לא משתמשים במים עד לתיקון התקלה.
    בסופו של דבר, רק אחרי 16 יום מרגע הדיווח על הנזילה, התקלה תוקנה וניתן היה לשוב לדירה, וגם אז חזרנו לדירה שבה רצפות וקירות בבית היו שבורים (מניח כי ניסוי לאתר את הנזילה), ורק כעבור שבועיים נוספים המצב בבית חזר לשגרה.

    בחוזה השכירות כתוב כי בעל הדירה חייב לתקן נזקים בצנרת בתוך 72 שעות.
    במהלך החודש נאלצנו לפנות את הדירה פעמיים ולעבור לדירה אחרת מאחר ולא היה ניתן להשתמש במים בדירה בצורה תקנית, וכן עקב נזקים שנגרמו בדירה במהלך הפעולה של בעלי המקצוע מטעם בעל הדירה. (בתקופה שכן היינו בדירה נאלצנו לסגור ולפתוח את השיבר לפני כל פעולה בסיסת הכרוכה במים כמו הכנת בקבוק לילד או צחצוח שיניים)

    פנינו לבעל הדירה ושאלנו האם בכוונתו לתת לנו פיצוי בגין התקופה, והוא הציע לנו כמה מאות שקלים בודדים, שאינו משקף את הנזקים שספגנו ושנאלצנו לשלם מכיסנו. (פינוי הדירה ובני הבית פעמיים לדירה אחרת, שימוש במים בצורה לא תקינה בדירה, שטיפת וניקוי הדירה לאחר כל טיפול של אנשי המקצוע)
    האם לאור נסיבות האירוע יש מקום להגשת תביעה?

    • הגשת תביעה כנגד משכיר בגין נזקי מים בדירה
      עו"ד הילה בודיק קוכמן | 11/12/2021 21:27

      איתמר שלום,

      ככול שהמשכיר התרשל בטיפול באירוע הנזק - וגרם לכם לנזקים, ניתן להגיש תביעה בגין מלוא הנזקים שלכם בצירוף אסמכתאות וקבלות.

      בברכה,

      הילה בודיק קוכמן, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      בן גוריון 1, בני ברק
      מגדלי ב.ס.ר 2
      טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com