אחריות המוטלת על הבעלים של בריכה פרטית

  • אחריות על בריכה במטע זיתים
    בריכה במטע זיתים | 10/12/2021 01:05

    שלום רב.

    ברשותי מטע זיתים ולאחרונה בניתי בו בריכה לשכשוך בעומק של מטר.

    אני רוצה לתת לאנשים נוספים לרחוץ בבריכה, ואולי בהמשך להשכיר את המתחם כולו למשפחות.

    שאלתי - אם ח"ו יקרה משהו (פציעה / טביעה) במטע / בריכה בשעה שנתתי לאנשים להיות שם, או שהשכרתי את המתחם למשפחה - האם אני חשוף לתביעה מצד המשפחה? מצד המדינה (פלילי) כמפעיל בריכה שאינה חוקית?

    האם השכרת המטע כולו למשפחה לשעה מסוימת עם חוזה בו נאמר שהמטע כולו מושכר להם לשעה זו והם אחראים על כל מה שמתרחש בו - יגן עלי מפני תביעות המשפחה ותביעה של המדינה? (מכיוון שבשעת האירוע המטע כולו היה מושכר למישהו אחר)

    תודה רבה,

    אלחנן.

    • אחריות המוטלת על הבעלים של בריכה פרטית
      עו"ד הילה בודיק קוכמן | 11/12/2021 21:20

      אלחנן שלום,

      בפן הפלילי - יש להפנות את השאלה לפורום פלילי.

      בפן האזרחי - למפעיל בריכה חובות המעוגנות בחקיקה, הפעלת בריכה כרוכה בסיכונים (בקשר לתברואה ו/או תאונות). במקרים כאלה הבעלים של הבריכה עלול להיות חשוף לאחריות פלילית ולאחריות אזרחית בנזיקין, גם אם השכיר אותה בשכירות קצרת טווח.

      בברכה,

      הילה בודיק קוכמן, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      בן גוריון 1, בני ברק
      מגדלי ב.ס.ר 2
      טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com