עבירה פלילית עם "קלון"

  • עבירה עם קלון
    חיים | 05/12/2021 12:44

    הורשעתי בעבירה ברף הגבוה של המתחם הפלילי, וכמו כל הרשעה פלילית יש השלכות תעסוקתיות בהווה ובעתיד לגבי בשל כך.

    בחלק מהמקצועות מצויין שרק בעבירות עם קלון לא ניתן לעסוק.

    השאלה היא מי קובע מהי עבירה עם קלון ומהי לא, האם ביהמ"ש בפסק הדין צריך להחליט על כך או שזה תלוי בסוג העבירה ואז הקלון נחשב אוטומטית כחלק מהעבירה?

    • עבירה פלילית עם "קלון"
      עו"ד יניב זוסמן | 05/12/2021 22:14

      עבירה שיש עמה קלון מעידה באופן עקרוני על קיומו של פגם מוסרי. מושג ה- קלון, אינו מעוגן בחוק.

      לגופו של עניין, החלטה על הגדרת עבירה מסוימת כעבירה שיש בה קלון תלויה בנסיבות המקרה הספציפיות ונתון זה יכול להשתנות בעבירות זהות במקרים שונים, קרי, כל מקרה לגופו. מדובר ביציר פסיקה ולכן בית המשפט הוא זה שקובע האם יש קלון בעבירה פלונית.

      הקלון לא נחשב באופן אוטומטי כחלק מעבירה מסוימת כאמור לעיל.

      בעבירות שנקבע במקרה ספציפי שיש בהן קלון, השפעה תעסוקתית בעיקר בתפקידים ציבוריים, ביטחוניים ופוליטיים.

      באם הנך מעוניין להרחיב את הידע אודות הביטוי קלון ואת מבחני בית המשפט בנושא, אני מפנה אותך לבג"צ 11243/02 פייגלין ואח' נגד יושב ראש וועדת הבחירות.

      מקווה שעשיתי לך סדר.

      בברכה,

      יניב זוסמן, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב שאול המלך 8, תל אביב, בית אמות המשפט, קומה 10
      טלפון: 052-5199949 ; מייל: yanivzus@gmail.com