נזקים בבניין עקב שיפוץ אחת הדירות

  • נזקים בבניין כתוצאה מצו עצירת בניה.
    שת | 05/12/2021 11:29

    אנו שלושה דיירים בבניין בן שלוש קומות. אני בקומה ראשונה, פלוני בשניה ואלמוני בשלישית. לאלמוני יש זכיות בניה על הגג המצומד לדירתו. הוא החל לממש את זכויותיו מבלי שהספקנו לערער או לחתום במפורש על הסכמה. עו"ד שיעץ לי טען שהוא זכאי לבניה ללא הסכמתי. אני עשוי רק לעכב את הבניה בלבד. במהלך הבניה הוא פגע קשות בדירת פלוני מתחתיו וזה נאלץ לעקור מגוריו ולעבור לשכירות. התפתח ביניהם עימות משפטי שבמסגרתו אלמוני קיבל צו עצירת בניה לאלתר. אלמוני מנסה לגייס אותי באמצעות סחיטה ואיומים (לא באלימות חס וחלילה) על מנת שאפעיל לחץ על פלוני שיסיר את צו עצירת הבניה. למשל הוא דאג לבודק מוסמך שהוציא צו על הפסקת חשמל במערכת החשמל הציבורית (מדרגות, חניות כו'), בגלל סכנת חדירת גשמים. חברת חשמל יישמה את הדוח ואכן סגרה את החשמל הן בציבורי והן בדירתו (שהיא כיום אתר בניה). משנוכח שאנו לא מתרשמים, אלמוני המשיך והמציא דוח מבודק מוסמך (מורחב) שמורה על הפסקת החשמל בכל הבניין. הוא מאיים שיפנה לחברת חשמל ליישום הצו. בעיקבות זאת אנו נאלץ כמובן לעקור מדירתינו.  אני מיהרתי להבהיר שאני רואה בו אחראי למצב והוא ידרש לנזק כלכלי ועוגמתי שיגרם לי כתוצאה מפעולה זו.

    1. האם האחריות היא בעצם רק של אלמוני(קומה שלישית) או שעלי לתבוע את שני השכנים על נזק כלכלי ועוגמתי?

    2. האם אוכל לתבוע נזיקין מאלמוני (ואולי גם מפלוני) גם במקרה שאני מכוסה באמצעות ביטוח דירתי? אולי גובהה הפיצוי משתנה?

    • נזקים בבניין עקב שיפוץ אחת הדירות
      עו"ד גיל קראוס | 06/12/2021 15:47

      שלום רב,

      אם הבנתי נכון את המערכת הסבוכה שהצגת, הרי שהגורם הרלוונטי לתביעה לכאורה הוא זה ששיפץ את דירתו. הגורם שהוציא נגדו את הצו פעל כדין לכאורה אם קיבל צו. שוב צריך לבחון את הדברים לעומק האם הגורם שהוציא את הצו גרם נזק כלשהו בניגוד לדין ואז צריך לתבוע גם אותו.

      מבחינת הנזק, לא הכל מכוסה בהכרח בפוליסה של הדירה. יכולים להיות נזקים נוספים כמו למשל השתתפות עצמית, דברים שלא מכוסים בפוליסה עצמה ועגמת נפש.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il