זכות יוצרים בתמונות

  • האם אני מחוייב לתת קרדיט בצילומי תדמית
    שוני | 04/12/2021 19:34

    לאחרונה הצטלמתי לצילומי תדמית. כעת משקיבלתי את התמונות הוסיף הצלם בקשה שלא לפרסם תמונות לא ערוכות. ושתמונות ערוכות (על ידו כמובן) יפורסמו במתן תיוג וקרדיט. אין בינינו חוזה האם אני מחוייב לתת קרדיט??

    • זכות יוצרים בתמונות
      עו"ד אפי אהרונוב | 07/12/2021 17:46

      שלום רב,

      ככלל הזכות ביצירה מוזמנת היא של היוצר (ולא של המזמין ו/או המצולם), אלא אם כן הוסכם אחרת.

      מעבר לכך, זכותו של היוצר "כי שמו ייקרא על יצירתו בהיקף ובמידה הראויים בנסיבות העניין" כן כי "לא יוטל פגם ביצירתו ולא ייעשה בה סילוף או שינוי צורה אחר, וכן כי לא תיעשה פעולה פוגענית ביחס לאותה יצירה, והכל אם יש באילו מהם כדי לפגוע בכבודו או בשמו של היוצר", היא זכות שלא ניתנת להעברה ובנסיבות שתיארת ברור שהיוצר לא מוותר עליה.

      זוהי נקודת המוצא (לעתים ניתן לטעון ששינוי בעריכה אינו הטלת פגם או שאי מתן קרדיט על תמונות מסוג מסוים הוא בגדר "בהיקף ובמידה הראויים בנסיבות העניין" - ואולם הנטל להוכיח זאת הוא על מי שנטען כי פגע בזכות - כלומר עליך, במקרה זה, וככל שלא תעמוד בנטל זה יחשב הדבר להפרת זכות היוצרים המוסרית של הצלם).