זכויות במוצר

  • זכויות יוצרים על תוספת למוצר מוכר
    תוספת למוצר מוכר | 01/12/2021 16:39

    אני בתחילת פיתוח משקפיים מודולריים, כאלה שבקלות אפשר לשנות את העיצוב שלהם עם תוספים , ישנן שתי חברות פיתחו לפני מוצר דומה איך אוכל לדעת אם למוצרים שלהם יש זכויות יוצרים והאם יכולים להיות זכויות יוצרים למשקפיים מודולריות? הרי ההנחה הבסיסית אומרת שלא יהיו זכויות יוצרים על משקפיים בשל היותם משקפיים, השאלה האם עיצוב מודולרי וחדשני של משקפיים יכול להיות בעל זכויות יוצרים כקונספט

    • זכויות במוצר
      עו"ד אפי אהרונוב | 07/12/2021 17:40

      שלום רב,

      השאלה כללית מדי ועליך לבחון את הדברים באופן פרטני.

      בקצרה: יכול להיות שיש פטנטים המגולמים במוצר. יכול להיות שקיימים עיצובים המגנים על החזות או סימני מסחר על השמות. יכול להיות שיש זכויות אחרות ששיווק המוצר מהווה הפרה שלהן (זכות יוצרים ככלל משקפת הגנה על יצירה אמנותית, דרמטית, ספרותית או מוסיקלית אבל גם תוכנת מחשב עשויה להוות יצירה ספרותית לצורך העניין).