תשלום סכומי ביטוח במצטבר

  • פוליסות מסוג פיצוי
    עמרי | 30/11/2021 18:25

    היי, הסוכן שלי אמר לי שבפוליסות מסוג פיצוי כמו ביטוח חיים, מחלות קשות ותאונות אישיות, אין בעיה לפצל בכמה חברות ביטוח מכיוון שבעת חלילה מקרה ביטוחי, אין בעיה לקבל מכולם... האם זה נכון? במידה ויש לי לדוגמה מחלות קשות ע"ס 300k גם בהראל וגם במנורה, חלילה בעת הצורך, אקבל גם מפה וגם מפה?

    • תשלום סכומי ביטוח במצטבר
      עו"ד מיטל ירון | 30/11/2021 22:33

      שלום עומרי

      הסוכן שלך צודק. ביטוחים מסוג ביטוח חיים, מחלות קשות ותאונות אישיות הן פוליסות מסוג פיצוי (להבדיל משיפוי).

      מדובר בביטוחים שתגמולי הביטוח משולמים בסכום מוסכם מראש ובביטוחים מסוג זה ניתן לקבל תגמולי ביטוח במצטבר (להבדיל, בביטוח שיפוי מקבלים החזר על ההוצאות בפועל).

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • מקור
        עמרי | 08/12/2021 10:35

        תוכלי להפנות אותי בבקשה למקור החוק/התקנה?

        • פיצוי או שיפוי?
          עו"ד מיטל ירון | 08/12/2021 12:09

          שלום עמרי,

          תנאי הפוליסה וסעיף 54 לחוק חוזה הביטוח.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law