התיישנות עילת תביעה בעניין הפרה של בנק

  • ממתי יש התישנות אם פניתי לפני 3 שנים אך הבנק סירב
    מיכאל | 28/11/2021 20:13

    שלום יש לחברה בבעלותי חשבון בנק. בשנת 2015 נודע לי נושא האבחנה בין חברה קטנה לגדולה בנוגע לדנ"ח. המחזור השנתי של החברה מאז ומעולם היה נמוך ממליון ש"ח. הבנק היה איתי בקשר טלפוני שבועי לפחות ומעולם הפקידים לא הפנו את תשומת לבי לטעות. הבנק גבה ממני דנ"ח כחברה גדולה בסכומים של כאלף שח בשנה לפחות ללא סיבה. גם מנהלת החשבונות לא שמה לב או לא ידעה וכך זה התנהל. כשנודע לי ממאמר שקראתי על הנושא מיד המצאתי אישור רו"ח והעמלות מאותו יום עודכנו למרות שכבר לא היו פעולות בחשבון. ב 2016 פניתי לבנק בתואנה ששגיאה שנעשתה בתום לב איננה עילה לגביה שלא כדין של דנ"ח, וביקשתי חישוב רטרואקטיבי. הבנק סירב כמובן. הכתובת בבנק לא היתה מעודכנת והבנק אמר לי כי שלח מכתב בנושא. ומשלא נעניתי זו בעיה שלי. מאז לא טיפלתי בנושא. שאלתי: אם אגיש היום תביעה כמה אחורה תחושב ההתישנות והאם עצם זה שביקשתי ב 2016 מאפשר לי 7 שנים אחורה מ 2016? תודה מקרב לב. מיכאל

    • התיישנות עילת תביעה בעניין הפרה של בנק
      עו"ד אסף מירוז | 28/11/2021 21:32

      מיכאל שלום

      ככלל (עם יוצאים מן הכלל), עילת תביעה מתיישנת שבע שנים אחרי. לכן, נראה שמבחינת דיני התיישנות, תוכל לתבוע את ההפרשים שבע שנים אחורנית.

      אפשר גם להסתייע בנושא זה בפניה לבנק ישראל, פניות הציבור, אך אין בכך כדי לעכב התיישנות.

      אני מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com