החזר הוראות קבע כשיום אחרי הצגתן נוצרה יתרה חיובית

  • שאלה בנושא הוראת קבע
    מנשה | 23/11/2021 14:38

    שלום ברכה!
    ברצוני לשאול בעניין הוראות קבע. יש לי מספר הוראות ליום ה20 לחודש. בחודש זה חל ה20 בשבת ולכן ההוראות נגבו מחשבוני ביום ראשון. היה אצלי כסף מזומן כבר בראשון אלא שהבנק (יהב) סגור בימי ראשון. לכן הפקדתי למחרת לפנה"צ בסניף שלי במזומן. למרות זאת 6הו"ק הוחזרו וחוייבתי 53 שח לכל אחת. והשאלה האם יש לי כאן איזו שהיא טענה? או שזכותו של הבנק ולשיקול דעתו בלבד להחליט אם לבוא לקרתי או לא? בתודה

    • החזר הוראות קבע כשיום אחרי הצגתן נוצרה יתרה חיובית
      עו"ד אסף מירוז | 28/11/2021 20:52

      מנשה שלום

      ככלל, על הבנק לבחון את הדברים לפי יום ההצגה של החיובים. אם הסניף שלך סגור, אמור להיות "סניף מגבה" דרכו ניתן להפקיד.

      עם זאת, פעילות מסוג זה מצד הבנק נראית לי כמחמירה מאוד , גם אם לא אסורה.

      מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com