החזר הוראת קבע/שיק אכ"מ למרות הפקדה יום אחרי

  • אי כיבוד הו"ק עקב אכ"מ
    משה | 23/11/2021 11:34

    שלום!

    רצוני לשאול בנוגע להו"ק שהבנק החזיר לי עקב אכ"מ למרות שהפקדתי מזומן למחרת לפנה"צ בסניף שלי והבנק היה פתוח גם אחה"צ באותו יום. ואציין גם שביום של חיוב ההו"ק הסניף היה סגור.   האם זו אכן זכותו של הבנק אם אינו רוצה להתחשב בי?

    בתודה.

    • החזר הוראת קבע/שיק אכ"מ למרות הפקדה יום אחרי
      עו"ד אסף מירוז | 28/11/2021 13:56

      משה שלום

      ככלל, בנקים נוהגים לעשות את זהולגבי שיקים, לאחרונה, אף עבר תיקון בנושא.

      עם זאת, אין הוראת דין זו לגבי הוראת קבע. לכן, לטעמי, מדובר במקרה גבולי של קשיחות כלפיך, אך איני בטוח שמדובר בקשיחות אסורה על פי דין.

      אני מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com