האם עיתון יכול לטעון אמת דיברתי ללא חשיפת המקור?

  • כיצד עיתון שפרסם תחקיר מתגונן?
    ש נ י א ו ר | 22/11/2021 11:09

    אשמח ואודה מאד אם מי מישהו יואיל בטובו לתת הסבר קצר על פרקטיקה בעניין. איך כלי תקשורת שפרסם תחקיר על פגיעות מיניות מתגונן בתביעת דיבה כאשר הוא שומר על חיסיון המתלוננות? הרי במצב כזה לא ניתן לחקור אותן.  אז איך הוא יכול להרים את נטל ההוכחה כי המעשים הפוגעניים אכן התרחשו והוא אמר אמת?

    תודה רבה

    • האם עיתון יכול לטעון אמת דיברתי ללא חשיפת המקור?
      עו"ד אורי שורר | 01/12/2021 10:58

      שניאור שלום,

      חקירת המתלוננות הינה חלק אחד מהוכחת הטענות. אמנם מדובר בחלק משמעותי אך ייתכן וישנן ראיות נוספות או עדויות נוספות שניתן להוכיח את טענת ההגנה של "אמת דיברתי".

      בנוסף, החובות העיתונאיות החלות קובעות כי על העיתון לעשות מאמצים סבירים לשם בדיקת הטענות בטרם הפרסום והכל יחד מתחבר לכך כי מדובר על תחקיר עיתונאי וכך הוא נתפס גם בציבור.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il