מיעת משיכת כספים ע"י שותף בחשבון

  • חשבון עוש משותף
    א. | 16/11/2021 19:08

    שלום,

    בחשבון עו"ש משותף,לאחד השותפים יש כרטיס אשראי על שמו. שממנו מנוכה כל חודש סכום קבוע של 550 ש"ח על הוצאות עבר שלו בלבד בכרטיס.

    הוא לא מצליח להחזיר לחשבון מידי חודש את הסכום הקבוע הזה , ולמרות הפצרות שאר השותפים שיעשה זאת מאחר והחשבון מתקדם לעבר מלוא גובה המסגרת וכי שאר השותפים לא יכסו את חובותיו בכרטיסהפרטי שלו, אך הוא בשלו.

    האם ,קמה לשותפים האחרים בחשבון עילה משפטית לעצור בעד הסתבכות שלהם על לא עוול בכפם, ושהוא יימצא בעצמו איך לכסות את חובות הכרטיס?

    • מיעת משיכת כספים ע"י שותף בחשבון
      עו"ד אסף מירוז | 16/11/2021 19:17

      שלום א

      הסוגיה של פעולות של שותפים בחשבון והפשעתם על האחר היא סבוכה.

      נראה שבמקרה זה, יש מקום לדרישה לביטול הכרטיס של השותף וכן לכך שכל משיכה תותנה בחתמת כל השותפים. רצוי להוציא על כך לבנק מכתב רשמי.

      ישנם גם פתרונות נוספים, אך הם עלולים להיות יקרים ואורכים מבחינת משך הזמן.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com