הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

האם די להוריש את הנחלה בצוואה?

  • הורשה
    אבנר | 04/11/2021 12:07

    שאלה אם אני רושם בצוואה שאני מוריש את כל רכושי לבת הבכורה זה מספיק על מנת שלאחר מותי הנחלה תעבור אליה?

    • האם די להוריש את הנחלה בצוואה?
      עו"ד יעל פרי | 04/11/2021 12:20

      אבנר שלום,

      חסרם בשאלתך פרטים רבים ומהותיים המקשים עלי להשיב לשאלתך.

      כך בהתאם לא עולה משאלתך האם יש לך בת זוג , האם מונה בן ממשיך בנחלה ועוד

      אשיב לך אם כך באופן עקרוני בלבד-

      יש לבחון מה הוא ההסכם החל על הנחלה (משולש, דו צדדי או חכירה)

      ההסכם קובע את דרך העברת הזכויות בחיים ולאחר פטירה.

      ככלל, על פי הסכם המשבצת מלוא הזכויות בנחלה יועברו לאחר פטירה לבן הזוג שנותר בחיים.

      הסכם המשבצת גובר על צוואה כך שגם אם ייקבע בצוואה שתערוך שהזכויות בהן עוברות לבתך הבכורה הרי שהזכויות יועברו לבת זוגתך.

      במידה ומונה בן ממשיך הרי שהנחלה תועבר לאחר פטירת כל בעלי הזכויות בנחלה לבן הממשיך גם אם יש צוואה שקובעת אחרת.

      הצעתי כי בכדי להבטיח שהזכויות יועברו לאחר פטירתך (שתיבדל לחיים ארוכים) לבתך הבכורה כפי שאתה חפץ שיקרה להגיע לייעוץ פרטני בו ייבחן המקרה שלך ותקבל מענה ספציפי לפנייתך

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות
      מגדלי עזריאלי, ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il