שאלה בנושא הטרדה מינית בעבודה

  • המשך העניין הקודם
    רמי | 03/11/2021 16:19

    שלום לעורך דין, תודה על הנסיון שלך לעזור לי בקשר לשיחה הזאת,

    אבל אני מבקש לדעת, שאם אני לא טועה אתה כתבת לי פה
    https://www.lawforums.co.il/Forum.aspx?ForumId=10&Page=2

    בנושא של 2 בעיות,
    שאם זה קשר של יחסי מרות אז שמההתחלה אסור למנהל להגיד לעובד שלפי דעתו יש לעובד מראה חיצוני שהוא יפה, כי זה יכול להחשב להטרדה מינית, שאני ראיתי בחוק של מדינת ישראל אז לפי מה שאני הבנתי  היה כתוב שם שמה שאסור במקרה של יחסי מרות זה קשר בשביל קיום יחסי מין, ורצון להטרדיד מינית, אז מעניין אותי לדעת בצורה שזה יכול לעזור גם לאחרים, בהאם אתה בטוח שאין אפשרות להוכיח שאם מנהל אומר לעובד שיש לו מראה חציוני יפה, אז שהאמירה הזאת היא לא בשביל עניין מיני?
    בתודה מראש.

    • שאלה בנושא הטרדה מינית בעבודה
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/11/2021 17:28

      פונה יקר, ראשית חשוב לדייק ולהבהיר כי בוודאי שיש אפשרות למנהל להוכיח כי האמירות שלו לא אינן בגדר הטרדה מינית. שנית, אם אני זוכר נכון משאלתך המקורית, הרי שבמקרה שתיארת העובד התלונן על האמירה ובמצב כזה אם המנהל ימשיך ויעיר הערות בקשר ליופי המראה של העובד/ת- הרי שכאן הוא מסתכן בהטרדה מינית. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי