האם בגירושין יש לערוך חלוקה שוויונית לדירת מתנה?

  • גירושין
    אורנה | 01/11/2021 23:39

    שלום,
    הנני מעוניינת להתגרש אחרי 13 שנים של זוגיות ו 5 שנות נישואין הבנתי שזהו שאין טעם לעוד
    לפני שנתיים דודה של בעלי נפטרה היא השאירה ירושה על שם אבא של בעלי ובה כלולה דירה ואבא של בעלי העביר את הדירה כמתנה על שם בעלי כמובן שזה ברור שהכל קרה בזמן נישואין , אין לנו הסכם ממון אנחנו לא אנשים במעמד שדורש את זה , לפני שנה היה לי ולבעלי דיבור כזה שאם נתגרש לא מגיע לי שום דבר שקשור לדירה בגלל שהוא קיבל אותה מתנה מאבא שלו
    לדעתי הוא מקשקש שטויות כי אין לזה קשר בגלל שהוא קיבל את הדירה בזמן שאנחנו נשואים וגם אני מופיעה בטאבו , במידה ונתגרש האם אקבל חצי מהדירה?
    ודבר נוסף יש לנו ילדה בת 4.7 ואני לא מעוניינת לקבל משמורת על הילדה מבחינתי שיגדל אותה ושיהיה לו הרבה בהצלחה עם זה , מלכתחילה לא רציתי את ההיריון ונאלצתי להתחתן רק בגלל שלא הייתי יכולה לכלכל אותה לבד , וגם עכשיו אני חיה מקצבת נכות ככה שהמצב לא השתנה בהרבה מבחינה כלכלית
    אשמח למענה
    תודה מראש

    • האם בגירושין יש לערוך חלוקה שוויונית לדירת מתנה?
      עו"ד אורית אוחנה | 03/11/2021 16:26

      שלום אורנה,

      אם אכן דירת המתנה רשומה בטאבו בחלקים שווים על שם שניכם, נראה כי יהיה מאד קשה לבעלך להוכיח כי לא הייתה לו כוונה לשתף אותך בבעלות על הדירה. את מציינת כי לפני שנה הוא טען בפנייך כי אין לו כוונת שיתוף בדירה, אבל הוא לא עשה דבר כדי לשנות את הרישום ולא חתם איתך על הסכם ממון המחריג את הדירה. עלייך לדעת, כי יש קושי וחוסר וודאות בייעוץ הניתן באשר לנכסים שניתנו מתנה ובית המשפט בוחן כל מקרה ונסיבותיו. על אף כל זאת, רישום דירה על שם שני הצדדים מחזק את הטענה שלך בדבר כוונת שיתוף וחלוקה שווה.

      לעניין הילדה, רצוי לפעול לטובת הילדה - כך פועל גם בית המשפט בבואו להכריע הכרעות הנוגעות לקטינים. אני מציעה לכם לשקול את כל השיקולים ואף להתייעץ עם עו"ד לדיני משפחה ולשמוע מה האפשרויות העומדות בפניכם ומה הפתרון שיטיב עם הילדה.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com