תביעת ביטוח צד ג'

  • תביעת ביטוח
    אוריין | 01/11/2021 08:43

    רציתי להבין מה הפרוצדורה כשאני פונה לגורם חיצוני שפגע בי . אני צד ג ונפגעתי מרשלנותו.

    שלחו לי מייל שנפתחה תביעה אצל המבטח של אותו גורם. שלחו לי אסמכתאות של טפסים ( לא תביעה בבימש)

    לא ביטוח רכב. אלא בניין בבניה שנפגעתי ממנו

    מה זה אומר? מה ההליך הצפוי?  מה עלי לעשות?

    השאלה היא כללית כמובן כדי שאבין את סוג הנהלים בכזה מקרה

    • תביעת ביטוח צד ג'
      עו"ד גיל קראוס | 04/11/2021 15:45

       צהריים טובים,

      אני מניח שבעקבות הפנייה שלך, נפתחה תביעה בחברת הביטוח ושלחו לך טפסים סטנדרטיים כמתחייב בהתאם להוראות המפקח על הביטוח.

      לא יודע בדיוק מה שלחו לך, אבל כעיקרון צריך למלא את הטפסים, להעביר לביטוח את הראיות לגבי האירוע והנזקים ולראות מה העמדה - האם הביטוח מקבל את תביעתך ואז משלם לך ישירות ולפני כן מחתים אותך על כתב קבלה שאין לך יותר תביעות / דרישות או לחלופין אין הסכמה עם הביטוח ואז אין מנוס מפנייה לבית המשפט, כמובן ככל ורוצים להתקדם בתהליך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • המשך
        המשך | 04/11/2021 21:48

        תודה על התשוב המושקעת.

        מה ששלחו לי זה טופס "הודעה על תאונה צד ג חבויות רכוש"

        הטופס הגיע אלי כבר מלא ורשום הערה למטה  ב מקום של החתימה

        "מצב מכתב פלוני (ושם רשום את שמי המלא)

        מצה לכאורה צפוי כרגע?

        ומה עלי לעשות או רק להמתין?

        • תביעת ביטוח צד ג'
          עו"ד גיל קראוס | 08/11/2021 16:04

          קשה לי להתייחס בלי לראות את המכתב. יכול להיות שזה העתק של מכתב שנשלח למבוטח עצמו או לגורם אחר.

          ככל ולא נדרשת במכתב לעשות דבר, עליך להמתין לתשובה מחברת הביטוח.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

          • המשך
            המשך | 09/11/2021 08:46

            כמה זמן צפי? שבועות? חודשים?

            ויתכן ואקבל פיצוי ללא הליך משפטי? מה מניסיונך?

            • קבלת תגובה מחברת הביטוח
              עו"ד גיל קראוס | 11/11/2021 15:08

              תמתין עוד מספר שבועות ואם לא תקבל תשובה אז תשלח תזכורת לחברת הביטוח.

              בהחלט ייתכן כי תקבל את הפיצוי ללא הליך משפטי, השאלה מהן הנסיבות ומהן הטענות של הצדדים.

              בכבוד רב,

              גיל קראוס, עו"ד
              מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

              שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
              טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il