הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

כיצד ניתו לשנות תקנון של אגודה שיתופית?

  • שינוי תקנון
    ורדה | 31/10/2021 13:26

    איך משנים תקנון אגודה שיתופית?

    • כיצד ניתו לשנות תקנון של אגודה שיתופית?
      עו"ד יעל פרי | 04/11/2021 12:16

      ורדה שלום,

      תקנה 7 לת'קנות האגודות השיתופיות (ייסוד) קובעת את הדרך בה ניתן לשנות תקנון של אגודה שיתופית לרבות הרוב הדרוש כדלקמן:
      תיקון תקנות האגודה

      7. (א) אגודה רשאית לתקן את תקנותיה.

      (ב) תיקון התקנות יהא על פי החלטה שנתקבלה באסיפה כללית לפי התנאים שלהלן:

      (1) נכחו באסיפה הכללית הראשונה לפחות שני שלישים מכלל חברי האגודה, או באסיפה כללית נדחית מספר נוכחים כלשהו, ובלבד שהאסיפה הכללית הנדחית כונסה לא לפני עשרה ימים ולא יאוחר משלושים יום מיום כינוס האסיפה הכללית הראשונה;

      (2) הצביע בעד התיקון רוב של שלושה רבעים מהמצביעים, מלבד אם נקבע בתקנות האגודה רוב גדול יותר;

      (3) בסדר היום של האסיפה הכללית הכלול בהזמנה הופיע סעיף מפורש בדבר תיקון התקנות, ובהזמנה לאסיפה כללית נדחית – צויין שההחלטה באותה אסיפה כללית יכולה להתקבל במספר חברים נוכחים כלשהו;

      תק' תשס"ו-2005

      (4) לפני ההצבעה באסיפה הכללית בדבר תיקון התקנות חולק לחברי האגודה הסבר בכתב, הכולל את הרקע לתיקון המוצע, הנסיבות שהצריכו את התיקון ומשמעויות התיקון במלוא היקפן.

      (ג) אישר הרשם מראש ובכתב הצעת תיקון לתקנות אגודה שהוגשה לו מאת הועד, יכול שהצעת התיקון תתקבל ברוב של שני שלישים מהקולות שניתנו בהצבעה באסיפה כללית, יהא מספרם אשר יהא, ובלבד שהאסיפה הכללית לתיקון התקנות כונסה לא יאוחר משלושה חדשים לאחר תאריך אישור הרשם, אולם אם האסיפה הכללית תכניס שינויים בהצעת התיקון שאישר הרשם כאמור, יהא דרוש לקבלתה רוב של שלושה רבעים מהקולות שניתנו בהצבעה.

      (ד) בקשה לרישום תיקון לתקנות תיחתם בידי שניים מחברי הועד או, בהסכמת הרשם אם ראה טעם מיוחד לכך, בידי היושב ראש והמזכיר של האסיפה הכללית, והיא תומצא לרשם או לאגודה שבאמצעותה יש להעביר את הבקשה לרשם לפי תקנה 3 לתקנות האגודות השיתופיות (הוראות כלליות), תשל"ו-1976, לפי הענין, תוך מאה ושמונים יום מיום קבלת החלטת האסיפה הכללית בדבר התיקון בתקנות ויצורפו לה מסמכים אלה:
      תצהיר חתום בידי מגישי הבקשה שבו נאמר כי קויימו הוראות תקנות משנה (ב) או (ג), לפי הענין, לתצהיר יצורף ההסבר בכתב שחולק לחברים בהתאם לתקנת משנה 7(ב)(4) והוראות תקנות האגודה לגבי קבלת החלטה בדבר תיקון התקנות;

      (2) נוסח ההחלטה של האסיפה הכללית בדבר תיקון התקנות כשהוא חתום בידי מגישי הבקשה;

      (3) נוסח התיקון המבוקש בתקנות האגודה, מודפס בצורת טבלה המראה את התקנה המקורית ואת התקנה המתוקנת.

      (ה) אם לא נקבע אחרת באסיפה הכללית יהיו מגישי הבקשה האמורה בתקנת משנה (ד), או מי שהם מינוהו לכך בכתב, רשאים על פי דרישת הרשם להכניס בנוסח התיקון לתקנות האגודה שינויי נוסח וסגנון שאינם משנים את מהות הענין.

      תק' תשס"ו-2005

      (ו) רשם האגודות השיתופיות לא יאשר בקשה לרישום תיקון לתקנות אגודה שיתופית אלא אם כן הוכח להנחת דעתו כי קוימו הוראות תקנת משנה (ב).

      בברכה,
      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות, מושבים, קיבוצים ובן ממשיך

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות
      מגדלי עזריאלי, ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il