חלוקת תמורת דירה בשונה מרישום הזכויות בטאבו

  • שאלה אחוזים בטאבו.
    דנה | 30/10/2021 20:55

    בעל ואישה רכשו דירה בחלקים לא שווים. כתובים בטאבו החלקים באחוזים .25/75
    קיבלו את הכסף במתנה מהמשפחה.
    האם אפשר שהצדדים יחתמו במידה ויסכימו שאם יפרדו, יקבלו את רווח מכירת הדירה חצי חצי ? חצי חצי רק את הרווח ממכירת דירה.
    בטאבו יהיה כתוב באחוזים את הכסף במתנה שקיבלו.

    • חלוקת תמורת דירה בשונה מרישום הזכויות בטאבו
      עו"ד אורית אוחנה | 03/11/2021 13:17

      שלום דנה, ראי תשובתי לשאלתך מיום 28.11.21. אם הצדדים מסכימים על חלוקה שונה מהרישום בטאבו אז אין כל בעיה. הכל, כמובן, כל עוד זה נעשה בהסכמה מלאה.

      מקווה שעניתי לשאלתך.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • המשך לשאלה
        Dana | 15/11/2021 22:19

        אוקיי. נגיד שבטאבו כתוב חלוקה שונה 25/75, ויש הסכמה שכל צד יהיה לו חצי חצי, אז מספיק שיחתמו בינהם ,ללא הסכם ממון?

        • "הסכם אחר" שאינו הסכם ממון בין בני זוג נשואים
          עו"ד אורית אוחנה | 16/11/2021 07:32

          בוקר טוב דנה,

          הסכם בין נשואים שלא אושר ע"י בימ"ש או בי"ד אינו נחשב הסכם ממון. חשוב לדעת כי אם רצונך בהסכם אחר ולא בהסכם ממון (שאותו חייבים לאשר בבימ"ש/נוטריון) אז על ההסכם להיות ספציפי לעניין הדירה, לא לכלול נושאים כלכליים אחרים ושלא יכלול התניה לחלוקת הדירה רק במצב של גירושין, כדי שלא ישתמע כהסכם ממון שלא אושר. כך יהיה לו תוקף חוזי ככל הסכם וניתן יהיה לאוכפו.

          יום נפלא

          בברכה,

          אורית אוחנה, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          רחוב ארז 18, הסוללים
          טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

          • המשך לשאלה
            Dana | 16/11/2021 09:48

            הבנתי תודה רבה . אבל אפשר ביני לבין בעלי או חייב לזה עורך דין?? לא הכוונה להסכם ממון. ולרשום שאת הרווח של הדירה יהיה בעת מכירה דירה ( בלי שום קשר לגירושין) , או פרידה/ גירושין יהיה חצי חצי ?

            • חתימת הסכם לעניין חלוקת רכוש בין בני זוג
              עו"ד אורית אוחנה | 16/11/2021 15:57

              שלום דנה,

              בוודאי שניתן לערוך הסכם ביניכם גם ללא עורך דין, אך כדי למנוע טעויות שעלולות להתעורר בעתיד, מומלץ לערוך מסמכים משפטיים אצל עו"ד. ברגע שאתם חותמים על הסכם, גם ללא נוכחות עו"ד, הוא מקבל תוקף של חוזה שצריך לקיים וניתן לאכוף במידה ותהיה הפרה. אתם יכולים להסכים על חלוקה כראות עיניכם, כמובן אם זו הסכמה מלאה שלכם, ללא כפייה ולחץ.

              בהצלחה!!!!

              בברכה,

              אורית אוחנה, עו"ד
              מנהלת פורום דיני משפחה

              רחוב ארז 18, הסוללים
              טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

              • המשך לשאלה
                Dana | 17/11/2021 07:00

                תודה רבה לך. איך זה יבוא לידי ביטוי בצוואה,החתימה על רווח הדירה, אם למשל כל אחד יעשה בנפרד? ,

                • הוראות הסכם ממון מול הוראות צוואה
                  עו"ד אורית אוחנה | 17/11/2021 17:11

                  שלום דנה,

                  הסכם ממון עוסק בחלוקת הרכוש בחיים וצוואה עוסקת בחלוקת העיזבון לאחר המוות. הסכם ממון יכול להכיל הוראות לחלוקת הדירה אם תיפרדו והצוואה תיקבע את החלוקה לאחר פטירת מי מכם. בהסכם ממון לא ניתן לתת הוראות לחלוקת רכוש במקרה של פטירה וזאת ניתן לעשות רק באמצעות צוואה. בסופו של דבר, לאחר פטירת אדם, מה שיקבע כיצד רכושו יחולק תהיה הצוואה, המהווה את רצונו האחרון של האדם ואף ניתנת לשינוי לפי שיקול דעתו לפני מותו.

                  מקווה שהבהרתי,

                  בברכה,

                  אורית אוחנה, עו"ד
                  מנהלת פורום דיני משפחה

                  רחוב ארז 18, הסוללים
                  טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com