האם אדם דובר אנגלית יכול לחתום על צוואה בעברית?

  • צוואה בעברית או באנגלית
    מרגולה | 28/10/2021 15:31

    שלום רב

    אדם אדם לא דובר עברית אלא רק אנגלית וחי בישראל האם מקובל שיכתוב צוואה בעברית או באנגלית?

    • האם אדם דובר אנגלית יכול לחתום על צוואה בעברית?
      עו"ד רוית טוב-לי | 04/11/2021 09:24

      מרגולה, שלום,

      מומלץ ומקובל שאדם יערוך צוואה בשפה שהוא דובר, בטח אם מדובר בשפה שכיחה כמו אנגלית.

      קיימת אפשרות לערוך צוואה בעברית שתורגם ותוקרא לו, אבל בעיניי זה רק פותח פתח לטענות על חוסר הבנה וחוסר רצון חופשי. הייתי נמנעת מכך ועורכת לו צוואה בשפתו.

      בהצלחה ובברכת אורך ימים, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il