האם יש זכות יוצרים בגופן?

  • כמה שנים יש זכויות יוצרים על גופניים
    קובי | 28/10/2021 00:35

    כמה שנים יש זכויות יוצרים על גופניים למשל גופן שחובר בשנת 1988 האם יש עליו זכויות יוצרים

    • האם יש זכות יוצרים בגופן?
      עו"ד אפי אהרונוב | 31/10/2021 21:00

      קובי שלום רב,

      ככלל, גופן מקורי מהווה יצירה אמנותית המוגנת בזכות יוצרים (ככל שהושקעה בפיתוחו מידה מינימלית של השקעה ומגולמת בו מידה מינימלית של יצירתיות). זכות היוצרים תהא תקפה למשך 70 שנה ממועד פרסומו של הגופן. יחד עם זאת, החוק קובע כי "שימוש בגופן בהקלדה, בעיבוד תמלילים, בסדר דפוס, בדפוס או בהדפסה, וכן החזקת מוצר לשם שימוש כאמור - מותרים, אף אם נעשו תוך שימוש בתוכנת מחשב או במוצר אחר שמפר את הזכות בגופן" (סעיף 28ב לחוק זכות יוצרים).

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il