הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

העברת זכויות בנחלה לאחר פטירה על פי ההסכם המשולש

  • האם מחלה במושב הנה חלק מהעיזבון לצורך צו ירושה
    אפרת | 25/10/2021 16:03

    שלום, הורי מושבניקים ואחי מונה לבן ממשיך ע"י הורי במסגרת ההסכם המשולש (עם המנהל, הסוכנות והאגודה). אבי נפטר ואמי נותרה במשק וכעת צריך להוציא לאבי צו ירושה. האם המשק /נחלה הנם חלק מהעיזבון וצריך לציינם כדירה בבקשה לצו ירושה? או שהמשק עובר אוטומטית לאמי ולאחר מותה לאחי?

    תודה

    • העברת זכויות בנחלה לאחר פטירה על פי ההסכם המשולש
      עו"ד יעל פרי | 26/10/2021 11:47

      אפרת שלום

      ההסכם המשולש גובר.

      מאחר ועל פי ההסכם המשולש בעת פטירת בעל הזכויות בנחלה מלוא הזכויות עוברות לבן הזוג שנותר בחיים ורק לאחר פטירת כל בעלי הזכויות יועברו הזכויות לבן הממשיך הרי שלאחר פטירת אביך יועברו הזכויות לאם ורק לאחר פטירתה (שתיבדל לחיים ארוכים) יועברו הזכויות לבן הממשיך שמונה כדין.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות
      מגדלי עזריאלי, ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il