תביעה בשל עדות שקר במשפט

  • האם אפשר לתבוע עד ששיקר במשפט אחר וגרם נזק??
    פנחס | 25/10/2021 18:00

    עד ששיקר שקרים מוכחים  גרם לי נזק עצום ממוני ולא ממוני כי התביעה שלי נדחתה. האם אני יכול לתבוע את העד השקרן? הגשתי תלונה במשטרה על עדות שקר של העד. האם המשטרה תעשה עם זה משהו?

    • תביעה בשל עדות שקר במשפט
      עו"ד גיל קראוס | 31/10/2021 15:14

      שלום רב,

      ראשית, עדות שקר במשפט היא עבירה פלילית לפי חוק העונשין, כאשר מדובר בעדות כוזבת לגבי דבר מהותי. אם אף מוכיחים שצומחת טובת הנאה בעקבות עדות השקר, העבירה אף חמורה יותר.

      תביעה אזרחית היא בעייתית יותר שכן אין עילה נזיקית של עדות שקר במשפט. יכול להיות שאם אדם יורשע בפלילים על עדות שקר ניתן יהיה לתבוע אותו בעילה כזו או אחרת וגם ללא הרשעה אפשר לנסות ולתבוע, אבל מדובר בתביעה מאוד מורכבת ולא פשוטה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il