מהו פרסום המהווה לשון הרע?

  • שאלה
    רוני | 20/10/2021 19:20

    הגשתי תביעה בגין לשון הרע.

    הנתבעת טוענת שהיא לא התכוונה אלי אלא רק דיברה באופן כללי על תופעה מסוימת, ולכן לא מדובר בלשון הרע [כלומר אין פרסום].

    מנגד היא גם טוענת אמת דיברתי.

    האם אפשר באותו הליך גם לטעון אמת דיברתי וגם לטעון שלא דיברתי?

    • מהו פרסום המהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 22/10/2021 15:16

      רוני שלום,

      טענת ההגנה של הנתבעת הינה כי לא ניתן לקשר בין הפרסום שביצעה לבינך, זוהי טענת הגנה שונה מטענת "אמת דיברתי" וניתן להעלות את שתי הטענות הללו יחדיו.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • סליחה, ממש לא!
        רוני | 24/10/2021 12:51

        טענת ההגנה לא הייתה שהפרסום הפוגעני לא יוחס אלי, אלא שלא היה כלל פרסום פוגעני משום שהפרסום היה בסך הכל התייחסות כללית לתופעה מסוימת.

        ולכן שאלתי: אם טענת ההגנה הייתה שלא היה פרסום פוגעני אלא רק אמירה כללית, האם אפשר במקביל לטעון "אמת דיברתי" שמשמעותו היא שהפרסום נכון?

        כלומר, פרסום שלגביו נטען שהוא כלל לא נאמר.

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 31/10/2021 18:05

          כפי שהסברתי, אין מחלוקת שהיה פרסום. המחלוקת יכולה להיות על תוכן הפרסום (האם מהווה לשון הרע או לא), וכן אילו הגנות עומדות למפרסמת.

          טענה שהפרסום הוא כללי ולא מתייחס אליך הינה טענת הגנה הנוגעת ליכולת לזהות אותך מהפרסום. טענת הגנה זו הינה בנוסף לכל טענת הגנה אחרת, כגון טענת "אמת דיברתי".

          מקווה שהדברים ברוררים יותר.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          דוד המלך 1, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il