לא נותר כסף בחשבון הגבר לתשלום חוב בחלוקת רכוש

  • תיק רכוש
    חסוי | 24/10/2021 07:20

    שאלה:
    1. נגיד לגבר בתיק רכוש נכון למועד הקרע (2017)היה בחשבונו 200,000 שח שצריכים להתחלק 50 אחוז.
    2. האקטואר מגיש את חוות דעתו לאחר 4 שנים( 2021) וקובע שהגבר צריך להעביר 100000 שח ומכין פסיקתא לבנק.
    3. אם הכספים נאכלו נכון למתן הפסיקתא והיתרה בחשבון 0 שח.
    4. מה סדר פעולות מה טוענים?
    והאם חייב להיפתח תיק בהוצאה לפועל?
    אשמח לתשובות מנומקות.

    • לא נותר כסף בחשבון הגבר לתשלום חוב בחלוקת רכוש
      עו"ד אורית אוחנה | 04/11/2021 12:31

      שלום לך,

      אם פסק הדין קובע שאתה צריך לשלם מחצית מהסכום, אז אתה תצטרך לשלם מחצית מהסכום לפי הפסיקתה. אם אין ביכולתך לשלם ולגייס את הכסף אתה יכול לנסות לפנות להליך חדלות פירעון. תיק הוצאה לפועל ייפתח אם הצד השני יפנה להוצאה לפועל. ככל ויש לך שאלות נוספות לעניין פשיטת רגל ו/או הוצאה לפועל אתה מוזמן בשמחה להפנותן לפורומים העוסקים בכך.

      שמחתי לעזור,

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • פסיקתא לבנק
        חסוי | 04/11/2021 14:52

        כן

        אבל אם תיק רכוש עדיין פתוח,

        והתובעת מגיעה עם הפסיקתא לבנק ואומרים לה שאין כסף בחשבון בנק

        אז אני מבין שהיא פונה להוצאה לפועל.

        אך אם התובעת, מודיעה לבית המשפט שאין כסף בחשבון, והיא מגישה בקשה לשופט להוציא פסיקתא לחיפוש כספים בשאר הבנקים אולי העלמתי, האם היא תקבל?

        מועד הקרע 2017

        ועכשיו 11.2021

        • סעד למימוש הוראות פסיקתא שנתן שופט
          עו"ד מיקי חשמונאי | 17/11/2021 07:37

          שלום רב,

          אם התיק עדיין פתוח, התובעת זכאית לפנות לביהמ"ש ולבקש צו אשר יאפשר לה לפנות לבנקים ולגורמים פיננסיים אחרים, כדי לחפש איפה נמצאים כספים אשר יאפשרו לה לגבות את המגיע לה, על פי החלטת ביהמ"ש.

          יתכן שביהמ"ש ייענה לבקשה ויתכן שביהמ"ש יפנה אותה להוצל"פ ולאחר פתיחת התיק, לבצע את חיפוש הכספים במסגרת הוצל"פ.

          בברכה,

          מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
          מנהלת פורום דיני משפחה

          מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
          רח' נחום חת 5, חיפה
          טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il