זכויות אשה בדירה השייכת לגבר טרם נישואיהם

  • זכויות בדירה מלפני נישואין
    מאיה | 21/10/2021 23:08

    אנונימית

    זוג נשוי כשנתיים נולדו להם 2 ילדים כרגע הגדול כמעט בן שנתיים והקטן בן שנה
    לגבר דירה שרכש לפני הנישואין ב8 שנים ולקח משכנתא בסכום קטן יחסית והכל מימן בעצמו
    האישה הגיעה לנישואין חסרת כל אפשר לומר עם מזוודת בגדים בודדת
    האישה לא עבדה כלל ומקבלת קצבת נכות ולא משתתפת בהוצאות משק הבית
    הבעל הוא מפרנס יחיד משלם הוצאות הבית משכנתא וכל צרכי הילדים אין להם חשבון משותף
    לפני כחצי שנה הבניין בו גרים עבר תמא והבעל מימן את השיפוץ וקנה רהיטים חדשים ובזמן הזה נקלע למצב שלא נשאר כסף להוצאות שותפות
    האישה מכרה צמיד זהב יקר שהבעל רכש מכספו ונתנה לו 10 אלף שח
    כרגע הם בתהליך גירושין והאישה טוענת לזכויות בדירה בגלל הסכום שנתנה בעקבות מכירת הצמיד
    האם היא יכולה לדרוש זכויות בדירה?
    מדובר בסכום ממש פעוט ביחס להשקעה של הבעל שהסתכמה ביותר מ 100 אלף שח

    • זכויות אשה בדירה השייכת לגבר טרם נישואיהם
      עו"ד אורית אוחנה | 01/11/2021 18:14

      שלום מאיה,

      לפי המתואר בשאלתך, הדירה הייתה שייכת לאיש לפני הנישואין, הוא זה אשר שילם את המשכנתה ולא היה לזוג אפילו חשבון בנק משותף. ההלכה קובעת כי "לא די בעצם קיומם של חיי נישואין משותפים, אף שהיו ממושכים, כדי לקבוע שיתוף בדירת מגורים מכוח דין כללי" - קל וחומר, במקרה שתיארת הצדדים היו נשואים כשנתיים בלבד, ועל כן כדי שלאשה תהיינה זכויות בדירה שהאיש הביא טרם נישואיהם, עליה להציג תשתית עובדתית, נוסף על עצם קיום הנישואים, כי מגיעות לה זכויות בדירה. אם אכן העובדות כמתואר בשאלתך, נראה כי מתן צמיד בסך 10,000 ש"ח אינו משכנע דיו בכדי להוות תשתית עובדתית לדרישת זכויות בדירה. מומלץ כמובן לפנות לעו"ד לענייני משפחה ולפרוס בפניו את כל העובדות.

      מקווה שעניתי על שאלתך כראוי.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com