"הגעתי לחיסון קורונה, ובשל טעות רפואית חיסנו אותי נגד שפעת! האם לתבוע?"

  • מתן חיסון שגוי ע״י אחות קופ״ח
    א.ב | 16/10/2021 08:56

    שלום, אבקש לברר בנוגע למקרה הבא:

    בשבוע שעבר הגעתי למרפאה לקבל מנה שלישית שלך חיסון קורונה.
    קבעתי תור מראש, הגעתי והמתנתי שיקראו לי לגשת. האחות שאלה בכניסה ״מי לחיסון קורונה?״ הרמתי יד והלכתי אחריה.

    היא שאלה אותי כמה פרטים אישיים (ת״ז ות. לידה) , שאלה אם אני חשה בטוב והזריקה לי את החיסון.

    לאחר שבוע אני נכנסת לאפליקציה של קופת החולים ע״מ לראות את התו הירוק שאני אמורה לקבל, ונדהמת לראות שאין לי תו ירוק, שמוזנים לי רק 2 חיסוני קורונה, ושבתאריך שבו ביצעתי לכאורה את החיסון ה-3, רשום שקיבלתי חיסון נגד שפעת.

    כעת אינני יודעת אם קיבלתי חיסון קורונה והאחות הזינה במחשב חיסון שפעת או שבכלל קיבלתי חיסון שפעת ללא ידיעתי וללא הסכמתי.

    האם ישנה עילה לתביעה ? האם כדאי להתייעץ עם עו״ד טרם הגעה למרפאה להתלונן ?

    תודה.

    • "הגעתי לחיסון קורונה, ובשל טעות רפואית חיסנו אותי נגד שפעת! האם לתבוע?"
      עו"ד מיכל סטרוגו | 20/10/2021 12:36

      א.ב שלום,

      אני סבורה כי בשלב זה, אין צורך בפנייה לעו"ד, בטרם תברר את העובדות.
      הצעתי היא כי תפנה למנהל המרפאה ותברר איזה חיסון קיבלת ואם אכן נפלה טעות כפי שרשום.

      ייתכן וכדאי לבקש לבצע בדיקת נוגדנים לפיה ניתן יהיה לקבל תשובה מדוייקת יותר, במיוחד אם קיים ספק כלשהו.

      בכל מקרה, גם אם אכן קיבלת בטעות חיסון לשפעת, על פני נראה שמדובר כנראה בטעות אנוש שניתן להתגבר עליה וכי לא נגרם לך נזק בלתי הפיך כלשהו.

      רצוי שתבדוק את העניין במהרה על מנת שלא תהיה חשוף לוירוס הקורונה.

      איחולי בריאות שלמה,

      בברכה,
      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com