האם ראיה שלא הגשה בתיק אך קיימת בתיק קשור קבילה?

  • האם ראיה שלא הגשה בתיק אך קיימת בתיק קשור קבילה?
    אבי | 05/10/2021 17:33

    שלום ,

    אני תובע את גרושתי בשתי תובענות  המתנהלות במקביל:

    תיק א' - תביעה בגין לשון הרע שבליבתה ראיות כגון תלונת סרק במ"י בגין אלמ"ב והזנחת קטינים שנגנזה מחוסר אשמה פלילית  , הודעות השמצה למעגל הקרוב אליי ועוד .

    תיק  ב' -  תביעה להפחתת מזונות שהומרה בסעד טיפולי לקטינים למניעת השתרשות ניכור הורי.

    ג' - תיקים אחרים שנסגרו (אשור הסכם גירושין , תביעה לצו מניעה  מעבר מקום מגורי קטינים ועוד).

    כמובן שכל התיקים הם תיקים קשורים ומתנהלים ע"י אותו השופט  ("משפחה אחת - מותב אחד").

     בתיק ב' וג' קיימות ראיות שאמנם אינן בחשיבות העליונה אך מפריכות לא מעט מהטענות בתצהיר עדות הנתבעת בתיק א' , לדוגמא  קיים בהם הסכם הלוואה בין הצדדים שנחתם לאחר הגירושים בו התובע הוא המלווה לנתבעת והנתבעת היא הלווה ממנו  בעוד שהנתבעת הופכת את היוצרות וטוענת בעדותה באופן משתמע כאלו התובע הלווה ממנה והוא שהתחמק מקיום ההסכם .

    ב"כ הגביל אותי בכמות הראיות שהגשנו (תיק א') מתוך רצון לפשט ולתמצת (ככה שגם תצהיר הזמה מאוד קצר ביחס למה שרציתי ..) וכעת, לפני דיון הוכחות, אני תוהה אם על דוכן העדים אני יכול להתייחס לעובדות מוצקות הקיימות בתיקים ב' וג' אך לא בא'  מבלי שב"כ הצד השני יוכל להקשות עליי וטעון שאני ממציא "ועובדה" שזה לא קיים בתיק הנידון .

    על כן שאלתי האם ראיה שלא הגשה בתיק א' אך קיימת בתיק ב'  היא קבילה להוכחות בתיק א'?

    ב"כ , שהוא די קצר רוח ודי "מנפנף" אותי אמר לי בפשטות שלא (ייתכן בכדי לפשט את התיק ושלא אשאל יותר שאלות נלוות).
    ממקרים מישפטים של חברים גרושים אני שומע תשובות סותרות .

    שאלה נוספת אם ידוע מהו אחוז תיקי אלמ"ב הנסגרים מחוסר אשמה ?   השמועה מדברת על כ2% אך לא מצאתי שום נתון רשמי שיכול לרמז הסטטיסטיקה.

    תודה רבה,

    אבי