העברת מידע רפואי בצו של בית משפט

  • צו בית משפט
    רבקה | 05/10/2021 13:05

    שלום רב,

    משטרת ישראל פנו לגורמים מטפלים רפואיים פסיכולוג ופסיכיאטר לקבל מידע על מטופל שהגישה תלונה במשטרה.

    השאלה שאני שואלת: האם הפסיכולוגית הייתה צריכה להעביר למטופלת שלה את הבקשה שהגישה המשטרה לבית המשפט לקבל צו לקבלת מידע רפואי ואת אישור צו בית משפט?

    האם הפסיכולוגית לא עשתה בכך טעות שהעבירה את המסמכים האלה למטופלת בוואצאפ ושאלה אותה "את מאשרת להעביר מידע עלייך"?

    תודה רבה מראש

    • העברת מידע רפואי בצו של בית משפט
      עו"ד אמיר מורשתי | 06/10/2021 15:30

      רבקה יקרה, ראשית, אני מופתע שבית המשפט הסכים לתת צו לקבלת מידע רפואי- פסיכיאטרי ופסיכולוגי מבלי לקבל את עמדתה של המטופלת בנושא לפני שהוא הוציא את הצו( שכן מדובר במידע שהוא תחת חיסיון רופא/פסיכולוג. כך או כך , לטעמי הפסיכולוגית לא עשתה כל טעות בכך שהיא ביקשה את אישור המטופלת להעברת המידע וזאת למרות צו בית המשפט- לטעמי, הסתרת קיומו של הצו והעברת חומר תחת חיסיון מבלי שהמטופל יודע על כך ויכול להביע את עמדתו, יכולה להוות עבירה אתית מצד הפסיכולוגית ולכן בצדק ביקשה את אישור המטופלת לנושא. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי