האם הקב"ט רשאי היה לנהוג כפי שנהג לאחר שאיתר גנבה?

  • גנבה
    קובי | 05/10/2021 09:12

    קיבלתי שיחת טלפון מהבת שלי קטינה שנתפסה גונבת באחד רשתות גדולות בארץ. ביקשה להגיע כי קבט ביטוחון מחזיק אותה עד הגעת הורים. הגעתי לשם לאחר שעתיים התבקשתי לשלם קנס ענישה של סכום מכובת ללא קבלת הדברים שנלקחו ע"י הבת ללא מפרט על תשלום. תשלום בצעתי בקופה ראשית עם קופעית באשראי ביקשתי לקבל קבלה . נתן לי צילום בלבד . במפרט היה כתוב חבילות חפיסות קנט. כל זה באולטימטום אם לא מזמינים משטרה. ביקשו לחתום על הטופס עם פריטים שניתפסו שלא בוצע פניה למשטרה. בנוסף לפרטים של בת שלי התבקשתי לתת תעודה שלי לצילום ולא גם אפנו למשטרה. אם תהליך זה חוקי למרות מעשה גניבה של בת שלי

    • האם הקב"ט רשאי היה לנהוג כפי שנהג לאחר שאיתר גנבה?
      עו"ד אמיר מורשתי | 06/10/2021 13:52

      קובי יקר, התהליך שאתה מתאר בשאלתך אינו חוקי לטעמי מתחילתו ועד סופו: ראשית, הקב"ט אולי מוסמך לעכב את ביתך ( ככל אדם פרטי אשר בוצעה גניבה בפניו ) אבל זכות העיכוב מותנית בהזמנת המשטרה והעיכוב הוא עד לבואו של שוטר ( ראה סעיף 75 לחוק סדר הדין הפלילי סמכויות אכיפה מעצרים ). שנית: הקב"ט לא יכול לעשות דין עצמי ולגזור עונש על מי שנתפס בגניבה ולכן לא יכול לגבות כסף על מוצרים שלא נלקחו , שלישית: הקב"ט לא מוסמך לדרוש ממך צילום של תעודת הזהות שלך- למעשה הוא פוגע בפרטיות שלך. ולבסוף, כל ההתנהלות של הקב"ט יכולה להיחשב כסחיטה באיומים בנסיבות מחמירות ( שכן בפועל גם נכנעתם לסחיטה)- לעניין זה אני מפנה אותך להוראות סעיף 428 לחוק העונשין הקובע: " המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות, בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או מאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או מטיל אימה על אדם בדרך אחרת, הכל כדי להניע את האדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו, דינו - מאסר שבע שנים; נעשו המעשה או המחדל מפני איום או הטלת אימה כאמור או במהלכם, דינו - מאסר תשע שנים"- מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי