הפקדת צוואה והודעה ליורשים עפ''י הצוואה

  • יורשים שאינם מודעים
    הנני | 02/10/2021 17:24

    שלום רב,  איני נשוי ואין לי ילדים. יורשי עפ דין הינם אחיי .

    הנני מכין צוואה בעדים,  בה איני מוריש לאחיי אלא לאחרים,  ואפקיד את הצוואה בבימש.

    במידה ואיני מיידע את האחרים שהם יורשים שלי (אולי אשנה בעתיד את הצוואה? ולכן לא רוצה להודיע להם היום),

    ואם לאחר מותי אף אחד לא פונה לבימש לבקש צו ירושה,

    האם בימש פועל מיוזמתו ופונה ליורשים ?  הוא אמור לאתר אותם?

    במידה ובימש לא פונה ליורשים מיוזמתו, ונניח שיש דירה שמתחילה לצבור חובות ארנונה,  האם העיריה אמורה לפנות לבימש ולתבוע את העזבון ואז תהיה פניה של בימש ליורשים?

    תודה

    • הפקדת צוואה והודעה ליורשים עפ''י הצוואה
      עו"ד יאיר שחם | 05/10/2021 10:50

      שלום רב,

      אכן במקרה המתואר בשאלתך ישנה חשיבות רבה להפקדת הצוואה אצל הרשם לענייני ירושה. לאחר אריכות ימים ושנים ככל ומי מאחיך יגיש בקשה לצו ירושה על פי דין,הרי שהדבר יגרור הודעת הרשם שהופקדה צוואה. במקרה ולא תהיה פניה יש היורשים והעזבון יצבור חובות הרי שהנושים יוכלו לעתור למינוי מנהל עזבון אשר יברר את זהות היורשים.

      בברכת בריאות איתנה,

      בברכה,

      יאיר שחם, עו"ד
      מנהל פורום צוואות וירושות

      מצדה 7 (מגדלי ב.ס.ר 4), בני ברק

      טלפון: 03-6361775 ; מייל: s.yairlaw@gmail.com