שכנה הגורמת לזיהום אויר

  • צו מניעת להטרדה מאיימת
    גלית | 30/09/2021 15:50

    שכנה שגרה שתי קומות מתחתי מרססת מטהרי אוויר בכמות מוגזמת ומדליקה גפרורים כל שעות היממה בכל הדירה שלה , בדירה שלי זיהום אוויר כל הזמן, עשן ומטהרי אויר כל שעות היממה שלדעתי זה שילוב של חומרים מסרטנים
    לדעתי היא סובלת מהפרעות במערכת העיכול ולכן ממסכת ריחות כל היום בנוסף נראה שסובלת גם מהפרעה נפשית o.c.d.

    האם ניתן להגיש נגדה צו למניעת הטרדה מאיימת , אני אלרגית למטהרי אוויר וזקוקה למשאפים , ביקרתי מספר פעמים במוקד חירום ובתי חולים עקב קוצר נשימה. השילוב של העשן עם מטהרי האוויר גורם לי כאבי ראש ומיגרנות , סחרחורות ובחילות.
    תודה מראש

    • שכנה הגורמת לזיהום אויר
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/10/2021 10:32

      גלית יקרה, הגם שהגדרת הטרדה מאיימת היא מאוד רחבה ולפיה :" 2. (א) הטרדה מאיימת היא הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של האדם או כי הוא עלול לפגוע בגופו" - אני אישית לפחות לא מכיר פסיקה שראתה במפגע ריח בנסיבות שאת מתארת כהטרדה מאיימת- אך בהחלט ייתכן וניתן לפעול נגד השכנה במסגרת החוק למניעת מפגעים הקובע בסעיף 3 כי " . לא יגרום אדם לריח חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים ושבים."- - כדאי לפנות למוקד העירוני בנושא, או לפנות למשרד להגנת הסביבה . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי