האם התכתבויות בקבוצת וואטסאפ מהוות לשון הרע?

  • תלונת שווא במשטרה והפצת לשון הרע
    חווה | 30/09/2021 14:54

    בס"ד
    שלום שכנה בשכונה בה אני מתגוררת הגישה תלונת שווא על בני בן ה14 בטענה שנגע בבנה בן ה-10 (הניח ידו על המפשעה שלו).
    התיק נסגר בחוסר אשמה לפי מסקנת חוקרת הילדים הדברים נשתלו בפיו(לאחר שנתיים)הוא עבר בדיקת פוליגרף ביוזמתי ונמצא דובר אמת.
    כיום הוא בן 16,השכנה מנהלת קבוצת ווטסאפ ומכפישה שם אותו ואת כל משפחתי.
    אני לא חברה בקבוצה-דתיה חרדית,הוא חווה מבטים התלחששויות כשהוא עובר .
    האם עצם העובדה שנאמר שהדברים נשתלו בפיו של הילד המתלונן אינה מספיקה לתביעות דיבה ?
    שכן זה מוכיח שזה נעשה בחוסר תום לב?
    השכנים לא מוכנים לשתף פעולה איתי ואנחנו סוג של מנודים כי מפחדים ממנה.
    סליחה על האורך,אודה לתשובה מהירה.

    • האם התכתבויות בקבוצת וואטסאפ מהוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 30/09/2021 22:46

      חווה שלום,

      לעניין ההתכתבויות בוואטסאפ - על מנת לקבוע אם מדובר בלשון הרע יש לעיין בתכתובות, שכן יהא עליך לצרפן לכתב התביעה ולהוכיח כי הדברים אכן נכתבו.

      לגבי עניין התלונה, מפנייתך עולה כי מי ששם לילד את הדברים בפה הוציא את דיבתו של בנך וזה אירוע לשון הרע ועליך יהא להוכיח זאת ולא בטוח שמסקנת החוקרת מספיקה לכך. יתרה מכך, עצם סגירת התלונה לא מהווה הוכחה ללשון הרע שכן יהא עליך להוכיח כי מי שהתלונן ידע שהוא משקר במועד הגשת התלונה.

      מציע לפנות לייעוץ משפטי ספציפי לבדיקת טענותיך בטרם הגשת תביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il