חוב של אדם שנפטר

  • ציוד נעלם בבית אבות
    אנונימי | 23/09/2021 10:34

    שלום

    אבא לקח ציוד רפואי כגון מחולל חמצן וכדומה והתחייב מול חברה בעלת הציוד הנ"ל לשמירת והחזר הציוד ללא התייעצות או ערוב ילדיו בשום צד של העסקאות הנ"ל.

    כעת אבא נפטר וחלק מהציוד נעלם בבית האבות.

    דרישת החברה שאחד הילדים יישא בתשלום המכשיר האבוד.

    הייתכן ???

    בברכת חג שמח

    גבריאל

    • חוב של אדם שנפטר
      עו"ד שי בייזר | 30/09/2021 17:02

      שלום רב,

      לא ניתן לדרוש חוב של אדם שנפטר מילדיו, אבל, ניתן לדרוש/לתבוע את החוב מהעיזבון, ובמידה והעיזבון עובר ליורשים, אז מהיורשים. לא ניתן להיפרע בסכום העולה על שווי העיזבון.

      כלומר, אם אדם שנפטר והיו לו חובות אבל לא היה לו רכוש או כספים (לא היה עיזבון), אז לא ניתן לדרוש את החובות מאת העיזבון. אבל אם הוא הותיר כספים או רכוש ניתן לדרוש את פירעון החוב, עד גובה העיזבון.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il