תביעה אישית נגד עובד

  • תביעה אישית
    רפאל | 22/09/2021 15:54

    אני עובד בחברה גדולה, לפני כמה שבועות התרחשה תאונת מלגזה שעובד נפגע ונפצע, האם הוא יכול לתבוע אותי אישית?

    אודה לתשובתך.

    • תביעה אישית נגד עובד
      עו"ד גיל קראוס | 23/09/2021 22:48

      ערב טוב,

      קודם כל אם מדובר במלגזה ממונעת שמבוטחת בביטוח חובה, אז לא ניתן לתבוע אף גורם חוץ מחברת הביטוח ובעל הפוליסה.

      גם אם לא, עדיין לא ניתן לתבוע ישירות את העובד, אלא אם מדובר במעשה שנעשה במתכוון או ברשלנות חריגה.

      רק לציין שבפן הפלילי, ככל שמחליטים לבצע חקירה משטרתית, ניתן להגיש כתבי אישום גם נגד גורמים פרטיים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il