הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

קבלת מסמכים הנוגעים לנחלה

  • אי קבלת מסמך מהאגודה שאני ואחי חתומים עלו
    בני | 14/09/2021 22:26

    שלום.

    בקצרה קצת רקע , אני ואחי גרים בהסכמה ( של שאר האחים ) בנחלה ששיכת כרגע לכל שאר האחים שלי , אין אף אחד שרשום על הנחלה.

    לפני כמה שנים המושב עשה הסדרה של מדידות בכל המושב וגילה שהשכן פולש לשטח שלנו ,

    כדי להסדיר את הענין ועד המושב/ חברת המדידות יזם מסמך פשוט שבעיקרו אומר שהשכן מתחייב לפנות את שטח הפלישה לפי בקשה שלי ושל אחי.

    והחתימו אותי את אחי ואת השכן .

    לצערי לא בקשתי העתק של המסמך הזה בזמנו .

    לפני כמה ימים פנתי ליו"ר האגודה כדי לקבל העתק של המסמך שאני חתום עלו אך לאחר כמה שיחות הוא פתאום אומר לי שהעו"ד של המושב אוסר עלו בכלל לדבר איתי כי אני לא חבר אגודה .

    כמה שאלות פשוטות

    1. האם הם חייבים לפי החוק לתת לי מסמך שיש עלו את החתימה שלי ?

    2. איזה סעיף בחוק מגדיר את זה ?

    3. מה הכי פשוט שאני יכול לעשות כדי לקבל מהמושב

    את המסמך המדובר ואת המפה שמצינת זאת?

    ( טוענים שקיבלנו מפה ויש משהוא שחתום שקבל את המפה ללא ציון שם של המקבל , דבר שלא נכון לא קיבלנו שום מפה וכל הזמן טענו בגלל שאין יורש אתם לא יכולים לקבל את המפה , מה שמאוד מוזר מצד אחד כל הזמן סירבו לתת מפה פתאום יש אלמוני שחתם ולקח את המפה ???)

    • קבלת מסמכים הנוגעים לנחלה
      עו"ד יעל פרי | 30/09/2021 14:18

      בני שלום,

      אין כל חוק המחייב אותם להציג לך מסמכים שאתה דורש במיוחד כשאתה אינך בעל הזכויות ו/או חבר האגודה השיתופית.

      הדרך המהירה ביותר הינה כי בעלי הזכויות בנחלה, יפנו לאגודה ויבקשו את המסמכים הנוגעים לנחלה ואשר דרושים לכם.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות
      מגדלי עזריאלי, ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il