קביעת רופא מטעם חברת הביטוח

  • התכחשות של חברת הביטוח לקביעת הרופא המומחה מטעמה
    תמי | 12/09/2021 12:26

    רכשתי מחברת ביטוח פוליסה שמכסה נכויות מתאונות. היתה לי תאונה ושלחתי לחברת הביטוח מכתב של רופא מומחה שבדק אותי וקבע לי נכות. חברת הביטוח שלחה אותי לרופא מומחה שלה שבדק אותי וקבע בחוות הדעת שהוא מסכים לנכות אבל היא לא קשורה. בעקבות זאת החברה דחתה את התביעה שלי. טענתי שהדחיה אינו נכונה ואינה מוצדקת וביקשתי מהחברה להיבדק על  ידי מומחה נייטרלי, והיא הסכימה. דרשתי שהמומחה הנייטרלי יתייחס רק לשאלת הקשר בין התאונה לנכות כי הרי המומחה שלהם הסכים לנכות שקבע המומחה שלי וזה מחייב את החברה. החברה טוענת שזה לא נכון כי אם ממנים מומחה פותחים "דף חדש" והמומחה צריך להתייחס להכל "מהתחלה". הם גם טוענים שאלה תנאי הסכם המינוי ואם לא טוב לי אז לא יהיה מומחה.

    האם החברה צודקת? היא לא כבולה לנכות שהמומחה שלהם קבע?

    • קביעת רופא מטעם חברת הביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 13/09/2021 15:57

      שלום רב,

      כעיקרון בהליך משפטי אפשר יהיה לטעון שבכל הנוגע לנכות אין מחלוקת.

      יחד עם זאת, יכול המומחה הנייטרלי לקבוע שחלק מהנכות קשור וחלק לא ואז אחוזי הנכות שיקבע בעקבות האירוע יהיו נמוכים מאלו שקבעו מומחי הצדדים.

      צריך להכיר את התיק והמסמכים כדי לדעת האם להסכים או לא.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il