מאיזה גיל הילד מחליט בעצמו?

  • רצון הילד במשמורת משותפת
    יעל | 04/09/2021 08:47

    אנחנו במשמורת משותפת על הילדים. הגדולים בני 14 ו 11. האבא גולש כתחביב וקובע עם הילדים לעיתים קרובות שיבוא לקחת אותם לגלוש בזמן שהם אצלי. גם כשהם אצלו הם עושים את אותה פעילות אבל הוא קובע איתם גם כשהם אצלי. האבא יכול לקבוע איתם גם בלי לבדוק איתי לפני ואני רוצה לשים גבולות.
    האם אני יכולה להגביל את הגדולים ולהגיד להם שבזמן שהם אצלי הם יכולים ללכת לגלוש ליד הבית שלי או לחכות לזמן שיהיו עם האבא כדי ללכת לגלוש.
    הבן 14 יכול לגלוש עצמאית ולעיתים גם קובע עצמאית עם האבא ללכת לגלוש. בן ה 11 צריך ליווי מבוגר.
    מאיזה גיל הילד מחליט בעצמו מה רוצה לעשות ועם מי?

    תודה

    • מאיזה גיל הילד מחליט בעצמו?
      עו"ד אורית ג'קמן לדאני | 18/10/2021 16:08

      שלום יעל,

      ככל שהילדים גדולים יותר רצונם יותר נשמע, הם לרוב מצביעים על כך ברגליהם והפסיקה מחרה מחזיקה אחריהם.

      בהקשר שתיארת, היענותם תלויה במערכת היחסים ביניכם, בחלופות שתציעי להם וכו'.

      לא הייתי מערבת הליך משפטי כאן.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אורית ג'קמן לדאני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      מפי 5, מתחם סוהו, נתניה

      טלפון: 077-4564002 , מייל: jeckmanorit@gmail.com