נפילה בכניסה לחניית רכבים

  • נפלתי בכניסה לחנייה בבניין שלי
    רותי | 04/09/2021 02:02

    אני גרה בבניין עם חניה ושער חשמלי.
    ישנן פעמים רבות שאני נכנסת לבניין דרך הכניסה לחניה.
    נפלתי על הפנים פעמיים בגלל שיש רשת ברזל על האספלט של כביש הכניסה ליד השער, והוא אינו סטטי או מחובר לאספלט אלא שאפשר להרים אותו ולהחזיר למקום.
    בפעם האחרונה, נחבלתי קשות בברך ואף נקרעו לי המכנסיים באזור הברך.
    האם אני יכולה לתבוע נזיקין מוועד הבית, למרות שזאת לא הכניסה הראשית וכביכול מיועדת לכניסת רכבים.

    • נפילה בכניסה לחניית רכבים
      עו"ד גיל קראוס | 13/09/2021 15:35

      שלום רב,

      על מנת לתבוע את צריכה להוכיח רשלנות של וועד הבית. כאשר את נכנסת דרך כניסה שאיננה מיועדת למעבר הולכי רגל, אפשר וייקבע כי האחריות מוטלת רק עלייך.

      יחד עם זאת, לאור קיומו של מפגע במקום כפי שאת מציינת, יכול להיות שבית המשפט יבצע חלוקה מסוימת של האחריות וחלק ממנה תוטל בכל זאת על וועד הבית.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il