מה עושים שהשוכר פתח בבית עסק ?

  • השוכר פתח בדירת מגורים
    ריקי | 02/09/2021 19:49

    שלום רב,
    גיליתי במקרה אתר באינטרנט של הדייר שלי שהוא הקים עסק ורשם שכתובת העסק היא כתובת הדירה המדוברת.
    הוא רשם גם שעות קבלה. בתיבת הדואר בבית ראיתי שהוא הדביק כרטיס ביקור שלו, לא רשום בו כתובת העסק. על הדלת לא רשם כלום. כמובן שבחוזה כתוב שהשכירות היא למגורים בלבד. מה עלי לעשות?

    • מה עושים שהשוכר פתח בבית עסק ?
      עו"ד גיל קראוס | 13/09/2021 15:33

      שלום רב,

      ראשית, צריך להבין בדיוק במה מדובר מבחינת מהות העסק וההסכם.

      בהנחה שהחוזה מגדיר את הנכס כשימוש למגורים בלבד, אז בהחלט ייתכן כי מדובר בהפרת הסכם. מצד שני, אם אדם גר בבית ועושה עבודות קטנות מהבית כמו למשל עבודות דפוס, לא בהכרח מדובר בניהול עסק שמפר את הסכם השכירות.

      בכל מקרה אני מציע שתפנה את שאלתך גם לפורום מקרקעין באתר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il