קצבת אזרח ותיק ובדיקת קצבת נכות רטרואקטיבית

  • קיצבת נכות
    רחל | 02/09/2021 07:11

    שלום רב

    מתחילה לקבל קיצבת זיקנה החל מחודש זה.

    בכוונתי להגיש תביעת נכות רפואית בגין מצב רפואי שהחל לפני כמה חודשים. כלומר: לפני הגיעי לגיל הזכאות לקיצבת הזיקנה.
    במידה וקיצבת הנכות הרפואית תאושר, האם אהיה זכאית לקבל את הקיצבה הגבוהה מבין השתיים ?

    כמו כן, בכוונתי להגיש תביעה לשירותים מיוחדים בשל קביעת רופאת המשפחה ( על סמך מסמכי בית החולים ).
    האם אהיה זכאית, הן לקיצבת נכות רפואית והן לקיצבת שירותים מיוחדים ?

    בברכה

    • קצבת אזרח ותיק ובדיקת קצבת נכות רטרואקטיבית
      אורנה | 05/09/2021 09:37

      שלום לך,

      ת

      מי שמתחיל לקבל קצבת אזרח ותיק, לא ניתן במקביל לבדוק זכאות לקצבת נכות,

      למרות, שרשום שניתן להגיש תביעה עד שנה מיום שמגיעים לגיל פרישה.

      תוכלי לנסות ולהגיש תביעה לקצבת נכות כמו גם קצבה לשירותים מיוחדים לנכים,

      כך תקבלי מענה אישי ספציפי לפי המקרה.

      ראי תנאי זכאות לשירותים מיוחדים לנכים:

      https://www.btl.gov.il/benefits/Attendance_Allowance/Pages/%d7%aa%d7%a0%d7%90%d7%99%20%d7%96%d7%9b%d7%90%d7%95%d7%aa.aspx

      בברכה לרפואה שלמה ושנה טובה ומבורכת!

      • זכויות
        ראובן | 05/09/2021 11:01

        ומה לגבי זכויות אחרות. כגון: הנחות, ניידות וכד' ?

        חג שמח ושנה וטובה

        • זכויות
          אורנה | 05/09/2021 16:36

          שוב שלום לך,

          קצבת ניידות ניתן להגיש עד גיל 67.

          זכויות אחרות, לנסות לקבל השלמת הכנסה בקצבת אזרח ותיק.

          https://www.btl.gov.il/benefits/old_age/hashHachZ/Pages/default.aspx

          ראה מתוך בדיקת זכויות במוסדות וארגונים אחרים:

          https://www.btl.gov.il/AllRights/Pages/mosdot.aspx

          בברכה ובהצלחה!

          חג שמח ושנה טובה!