תביעה בגין סגירת בית ספר בעקבות הקורונה

  • מורים מסרבים להבדק ובית הספר נסגר
    איזבל | 01/09/2021 02:01

    מורים מסרבים להבדק ובית הספר נסגר, תוך שעות בני נשאר ללא לימודים, מאוכזב וטצוב, בנוסף נאלצתי לבטל פגישות מיידיות ולהודיע ללקוחות על חשש מביטול עתידי עקב המצב, מאחר שאין לבני לימודים,

    סימפטום ראשון לכאוס במערכת החינוך מתגלה הבוקר בבית הספר האנטרופוסי "שדמה" ברחובות.

    אתמול בערב התברר למשרד החינוך כי רוב המורים בבית הספר לא התחסנו ולא מתכוונים להיבדק ועל פי התקנות מורה המסרב להתחסן או להיבדק פעמיים בשבוע עליו להישאר בבית, והבוקר שלישי 31/8 קבלו הורי בית הספר הודעה לפיו בית הספר נסגר לצמיתות בגלל מספר המורים הלא המחוסנים.

    בעיריית רחובות שאסור להם על פי חוק לתשאל את המורים או הגננות אם הם מחוסנים או לא, קבלו הבוקר בתדהמה מהורים וממשרד החינוך על סגירת בית הספר לצמיתות והחלו בפעילות מהירה למצוא פתרון לכל תלמיד, כאשר ההורים התבשרו שהם יוכלו לבחור כל בית ספר אחר להרשמה.

    1. זהו חוסר אחריות לקחת על עצמך חינוך ילדים ולא להתנהל לפי חוקי המדינה.

    2. מורים צריכים לתת דוגמא ולהראות שגם כשלא מסכימים מבצעים כשזה קשור לחוקים, הם פועלים בניגוד לתו הירוק המורחב למורים.

    3. למרות שלפני יומים נתנה ההנחיה בית הספר לא הודיע להורים (שמשלמים הרבה כסף תמורת לימוד פרטי) המידע הגיע בSMS מהעיריה להלן ההודעה שקבלו הבוקר שלישי 31/8 הורי בית הספר האנתרופוסופי "שדמה" ברחובות

    להורי ביה"ס שדמה בוקר טוב,

    לצערנו נודע לנו אמש שמורי ביה"ס אינם מחוסנים ורובם אינם מוכנים להבדק. בהתאם להוראות, מורים אלו לא יוכלו ללמד וביה"ס יסגר. לפיכך, הנכם מוזמנים ליצור קשר עם אגף החינוך, המחלקה לחינוך יסודי בווטצאפ ולבקש שיבוץ עבור בנכם/בתכם לשנה"ל הקרובה.

    4. זה נזק עצום לילדים שנותרו ללא מסגרת חלופית, לא מדובר במסגרת משרד החינוך אלה במערכת יחודית, פרטית שמלמדת שונה ממשרד החינוך, עכשיו ברגע האחרון אין פיתרון הולם אין בית ספר חלופי.

    5. נזק אדיר להורים שנותרו ללא פיתרון ויכולת ללכת לעבודה, לא בגלל סגר, בגלל מורים שלא מוכנים להבדק, ידוע שלהתחסן זאת זכות אישית על גופך אבל לא להבדק?.

    המנהלת עצמה ללא חיסון ומסרבת להבדק, אדם שלוקח על עצמו אחריות כמו לנהל בית הספר כבר לא ברשות עצמו באופן גורף, חיסון לא חובה, אבל אי אפשר גם לא להבדק, כשלקחה על עצמה ניהול בעצם התחייבה, יש לה אחריות לתלמידים ולהורים וחלק מפקידה זה למנוע נזקים ולראות בטובת התלמיד.

    האם ניתן לתבוע על הנזק לבני ולי כהורה

    • תביעה בגין סגירת בית ספר בעקבות הקורונה
      עו"ד גיל קראוס | 02/09/2021 16:02

      שלום רב,

      מדובר בשאלה מורכבת וסבוכה, שבמצב המשפטי הקיים בכל הנוגע לקורונה אי אפשר לתת עליה מענה חד משמעי.

      אנחנו נמצאים בתקופה מאוד מורכבת, שגם השאלות המשפטיות בה רבות וקשה לדעת כיצד בתי המשפט יכריעו בשאלות כאלו.

      ככל ואכן נגרמו נזקים בשל סירוב מורים להתחסן ולהיבדק, בניגוד לחוק, בהחלט ישנה סבירות שבתי המשפט יקבלו את הטענה לנזק שנגרם בעקבות זאת.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il