האם ביטול צ'ק מהווה פרסום לשון הרע

  • עילה לתביעת לשון הרע
    משה | 31/08/2021 13:54

    שלום רב.
    עיריית תל אביב הטילה עלי עיקול שלא כדין ועל כן תבעתי אותה בתביעות קטנות על לשון הרע וזכיתי ב- 5500 שקלים.
    לאחר שתוך 30 יום העירייה לא שילמה, פתחתי לה תיק בהוצאה לפועל.
    לאחר 40 יום העירייה שלחה צק לפקודתי, אך לאחר ששמעה שפתחתי תיק הוצאה לפועל היא ביטלה (!!) את הצק בטענה שבכוונתה לשלם בהוצאה לפועל בלי לידע אותי.
    בעקבות ביטול הצק החד צדדי שלא חשבתי על אפשרות כזו בכלל ( בכל זאת רשות שילטונית) הבנק החזיר לי שתי הוראות קבע ובכך הורידה לי מאוד את החיווי אשראי מבנק ישראל שכל עסק פיננסי רואה זאת.
    מדובר בפגיעה קשה בשמי הטוב כולל נזקים ממוניים.
    האם יש פה עילה לתביעת לשון הרע ו/או פגיעה ממונית?
    אני מתבסס על האיסור לפי חוק לביטול צק שלא מאחת נסיבות המפורטות בחוק!!
    לי נגרם נזק גדול מאוד.

    • האם ביטול צ'ק מהווה פרסום לשון הרע
      עו"ד רם גליצה | 01/09/2021 13:37

      שלום משה

      סעיף 1 לחוק איסור לשון הרע קובע כי פרסום לשון הרע הוא פרסום שעלול להשפיל אדם  לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג. כמו כן ייחשב הפרסום כלשון הרע גם אם הוא עלול לפגוע בעסקו, ובמשלח ידו.

      כמובן שככל שאתה מתכוון לתבוע על נזקים ממוניים  תצטרך להוכיח זאת במסגרת ההליך המשפטי.

      חייב שלציין שבנסיבות המקרה המתוארות - קשה לי לראות כיצד ביטול צ'ק על סך של 5,500 ש"ח, יכול לגרום לכזו פגיעה. בנוסף לכך, תצטרך גם להראות הבנק ביטל את הצ'ק בכוונה להזיק לך וכי העברת הכסף באמצעות ההוצל"פ אינה פעולה טכנית ורגילה אותה הבנק מבצע ברגע שנפתח נגדו תיק הוצל"פ.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      רם גליצה, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ארלוזורוב 111 (מגדלי שקל) תל אביב
      טלפון:03-6442874 ; מייל:ram@galitzalaw.co.il