מינוי אפוטרופוס

  • אפוטרופוס
    אלון | 31/08/2021 09:38

    היי,

    לפני כחודש אבי עבר ארוע מוחי שבעקבותיו נכון להיום הוא נותר משותק וללא יכולת דיבור.

    אבי נשוי לאישה(לא כדת וכדין) ולא יהודיה.

    בשנים האחרונות הוציא את כל כספו ורכושו עליה ועל ילדיה בארץ ומחוצה לה תוך כדי שהיא בוגדת בו ואפילו הביאה ילד לעולם

    (לא של אבא שלי) ואבי מגדל אותו מאז ואת בנה הגדול מנשואים קודמים.

    נכון להיום אני ממש רוצה לדאוג לאבי שיחיה את מה שנשאר לו בנחת(עד כמה שאפשר ) ואני רוצה לבקש אפוטרפסות קבועה כדי שהיא תפסיק לפגוע בו.

    ( לאבי לא נשאר שום רכוש או כסף).

    היא עושה מהלכים למשוך אותו להנשמה בבית ושכביכול היא תטפל בו . בעוד אנחנו מבינים שכל מה שמעניין אותה אלה הקצבאות שהוא אולי יקבל.

    מהיום הראשון של האשפוז היא לא הפסיקה לדבר איתנו על כסף וכמה שהיא חייבת כי אין לה לזה ולזה.

    אשמח לעצה.

    נ.ב

    אבי אמור מחר לעבור לבית אבות לחולים מונשמים כרוניים.( לאחר שבחנתי כי הטיפול שם יכול אולי לעזור לו. בבית אין יכולת לטפל באדם כזה ללא השגחה של 24 שעות.

    האם יש דרך שאוכל למנוע ממנה מהלכים כאלה או אחרים?

    • מינוי אפוטרופוס
      עו"ד מיקי חשמונאי | 06/10/2021 13:13

      אלון שלום,

      צר לי לשמוע על מצבו הקשה של אביך.

      נראה כי הדרך היחידה העומדת בפניך היא בקשה למינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש לאביך ואתה יכול לבקש למנות אותך לתפקיד זה כדי שתוכל לטפל בכל ענייניו.

      אם לאביך ילדים בוגרים נוספים, רצוי להגיש את הבקשה בהסכמה איתם.

      עם זאת במצב הנוכחי, הייתי ממליצה לך לפנות גם לייעוץ אצל עו"ד העוסק בתחום דיני משפחה, כדי להבין מהם הצעדים הנוספים שרצוי לנקוט, במצב המשפחתי שנוצר.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il