אפוטרופוס בן משפחה או אפוטרופוס שהוא עמותה

  • אפוטרופוס לעניני רכוש גורם פרטי מול חברה
    אלי לוי | 30/08/2021 11:36

    שלום

    רציתי לברר מה ההבדלים העיקריים בין אפוטרופס לרכוש שהנו אדם פרטי בן משפחה לאפוטרופוס של חברה

    אמרו לי שיש הבדלים בחוק

    האם יש חובות לאפוטרופוס דרך חברה כלפי בני משפחה שהנם אפוטרופס לרכוש

    האם במקרה של חוסר הסכמה בין בני משפחה להגיע למינוי של אדם מוסכם ,זו אופציה סבירה?

    • אפוטרופוס בן משפחה או אפוטרופוס שהוא עמותה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 06/10/2021 12:06

      אלי שלום,

      ההבדל העיקרי הוא שכאשר ממונה אדם פרטי, הוא בד"כ בן משפחה, אשר עליו לפעול בהתאם להוראות החוק, אבל יש לו גם קשר אישי עם החסוי, אשר מן הסתם משפיע על התייחסותו האישית והרגשית לחסוי.
      זאת לעומת עמותה אשר משמשת כאפורטופא של חסויים רבים, כגוף זר אשר פועל על פי הוראות החוק, אך מן הסתם אין לה מעורבות אישית ורגשית בחיי החסוי.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il