האם עיכוב באבחון הרפס עלול לגרום נזקים לעין?

  • רשלנות באבחנה
    יפית | 30/08/2021 11:16

    שלום רב,

    הבן שלי סבל מכאבי תופת מעל עין שמאל, רופא עיניים בדק אותו, ואמר שזה רק פצע לא משהו רציני ונתן לו משחת עיניים. למחרת הילד קם והתלונן על כאבי תופת ורק לאחר מספר ימים רופא עור שבדק אותו אמר איך הרופא לא ראה שזה הרפס? מסתבר שההרפס התפשט לו מעל העין ועל הפנים והראש, וזה גרם לו לאוביאטיס קדמית בעין שמאל, האם יש עילה לתביעה על רשלנות באבחנה הראשונית ובטיפול?

    • האם עיכוב באבחון הרפס עלול לגרום נזקים לעין?
      עו"ד ורד פרי | 01/09/2021 11:19

      שלום יפית,

      מצער לשמוע שלבנך נגרם סבל כל כך משמעותי בגלל אבחנה שגויה, ועל פניו ייתכן שיש כאן עילה לתביעה. עם זאת - השאלה אם כדאי להגיש את התביעה אם לאו - תלויה גם בנזק שנגרם כתוצאה מהאובאיטיס. בכל מקרה - צריך להמתין עד שיסתיים הטיפול באובאיטיס, ולהעריך את המצב. ככל שיוותר נזק - אציע לך לפנות לעורך-דין אשר מתמחה בתביעות של רשלנות רפואית - כדי שיבחן לעומק אפשרות הגשת תביעה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il